dinsdag 4 maart 2014

40 dagen huishouden, dag 10

Vandaag ben ik aan de 4 uur gekomen. De hele dag heb ik in stukjes gehakt: half uur werken, half uur pauze, maar dat liep uit op 3 kwartier. Toen een uur werken, uur pauze, half uur werken, half uur pauze en ga zo maar door met hier en daar een uitschieter. Dit deed ik niet voor niets, ik wilde me eigenlijk ziek melden, had hoofdpijn en af en toe misselijk en nog steeds overal spierpijn. Maar de hele dag op de bank gaat toch niet lukken, dus kon ik net zo goed rustig wat dingen klaren. Een paar bedden verschoont, daar geniet ik altijd van en dan hoeft het niet eens mijn eigen bed te zijn, ik vind het heerlijk ervoor te zorgen, dat m’n kinderen in een heerlijk, schoon, fris bed kunnen stappen.

Pinterest

Vanochtend vertrok onze zoon van 15 tot zaterdag voor een volleybaltournooi.
Dat onze twee oudsten nu allebei tegelijk weg zijn stemt me wat weemoedig. Had ik het vorige week over babyspullen die opgeruimd moeten worden, dit is weer een heel ander verhaal, maar de gevoelens waarmee het allemaal gepaard gaat, zijn wel te vergelijken.
Vorige week vond ik het zo heerlijk dat de vloer lekker schoon geschrobd was, daar had ik het graag nog een keer voor over, om op m’n knieën over de grond te kruipen.
Aan het eind van de middag kijken we even Sien van Sellingen, wat een geweldig leuk programma, ik zag het voor het eerst. Echt een aanrader voor kinderen van een jaar of 4, 5 tot 37??
En ’s avonds voor de wat grotere meiden keken we ‘The Help’, maar die duurde te lang, dus bleven m’n oudste dochter en ik uiteindelijk samen over. Wat een mooie film ook! Daar is echt dat ene uurtje huishouden in gaan zitten!

Pinterest

Ik heb trouwens nog een reden bedacht waarom ik het zo graag hier op orde wil hebben.

Elke ochtend gaan er hier zo’n 6 mensen de deur uit om hun (school)werk elders te verrichten. Ik zie ons huis als een basis van waaruit dit allemaal kan gebeuren. Het zou fijn moeten zijn om thuis te komen. En ik weet dat een vriendelijk en blij hart en hoofd veel meer waard is dan een opgeruimd huis, maar waarom niet allebei? Het is het proberen waard. Zelf vind ik het ook prettig om in een huis dat aan kant is binnen te komen. Daar ga ik even op letten de komende dagen. Het lukt me nog niet heel erg om alles klaar te hebben als ze thuis komen. We zijn nog maar bij dag 10, dus we hebben nog even om het onder de knie te krijgen!
En als we het toch over films hebben. Ik moet ineens denken aan de film 'de Christinnenreis', die film heb ik één keer in mijn tienerjaren gezien en door één stukje was ik zó geraakt en wist ik dat ik zoiets ook zou willen doen in mijn leven. Alle reizigers kwamen onderweg een herberg tegen, waar ze uit konden rusten, waar er voor hen gezorgd werd, waar ze hun verhaal kwijt konden en waar ze zich konden wassen en zich voorbereiden op de verdere reis.
Daar is dat verlangen om hier en nu alles op orde te hebben, om een gezellig 'thuis' te maken, aangewakkerd.

Pinterest


2 opmerkingen:

  1. Wat herkenbaar! Het is heerlijk om het huis tot een warm en liefdevol thuis te maken :-).

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Een warm nest, dat is waar ik mijn ouders tot op de dag van vandaag nog steeds dankbaar voor ben. En dat is wat ik mijn kinderen ook hoop te geven.

    BeantwoordenVerwijderen