woensdag 5 maart 2014

40 dagen huishouden, dag 11

Misschien is het wel gewoon een te gek plan om perse elke ma. t/m za.  5 uur aan het huishouden te willen besteden. Vandaag weet ik niet eens of ik het heb gehaald, maar als ik het wachten tot onze buurman met een breekijzer de slaapkamerdeur open heeft gebroken, dan kom ik er zeker aan.

Pinterest

M’n twee jongsten (2 en 9) hadden zichzelf met nog 2 kinderen (4 en 5) opgesloten in hun slaapkamer. Gelukkig hielden ze zich erg goed en duurde het hele gebeuren niet langer dan 3 kwartier… grove schatting.
Zulke dingen gebeuren meestal op bv het tijdstip dat je wilt gaan koken, waardoor je niet om 6 uur, maar om 7 uur aan tafel schuift.

Vanochtend liep het wel goed, toen heb ik een goeie 2 ½ uur lekker door kunnen werken. Terwijl ik een blogje poste (tel ik niet mee), at peuterlief de pindakaaspot leeg en terwijl ik de nog weer andere keukenkastjes schoonmaakte, was zij in de huiskamer rommel aan het maken lief aan het spelen

’s Middags zijn we naar de vogelmiddag in de kinderboerderij geweest, dat was leuk! Zo’n mooi plekje dichtbij huis is echt wel heel fijn!
Vanavond moest ik nog ergens heen en nu vraag ik me dus af of het gewoon überhaupt wel een haalbaar plan is. In de vakantie lukt het goed, maar deze week gaat het allemaal zo traag en anders…

Gelukkig heb ik dat boekje van ‘van Stuyk’ gelezen, waarin stond dat een ‘dip’ onvermijdelijk is. Dat je een dip niet moet willen ontkennen of ontwijken, maar moet accepteren en weten hoe je er zonder al te veel kleerscheuren doorheen moet komen. Hoe dat dan precies moet staat er niet bij, wel dat het jezelf straffen geen enkele zin heeft, averechts werkt en dus eigenlijk ten strengste verboden is.

Dan doe ik het maar zo. Ik zet een paar dingen op papier waar ik dankbaar voor ben.
Die dip, die is er! Maar:
 • Ik ben wel heel blij met die opgeruimde keukenkastjes, daar liep ik al weken tegenaan.
 • Ik ben niet bezweken voor de verleiding na dat opsluitavontuur een snelle (ongezonde) hap voor te zetten, maar heb gewoon gekookt zoals ik van plan was.
 • De kinderen genoten ontzettend van de kinderboerderij en ik daardoor met hen!
 • Na een warme douche duik ik m’n bed in en blijft er een lied in mijn hoofd… of is het mijn hart, hangen.
Stil, mijn ziel wees stil!

2 opmerkingen:

 1. Tsja, wat zal ik zeggen?
  Ik kan het me enorm voorstellen hoor, je dip! Het is ook gewoon ècht heel veel wat je doet. En het is ook een test toch? Dus als t teveel van het goede blijkt te zijn na je proefperiode, dan bestaat er altijd nog een plan b;).
  En er is dan toch maar mooi een hele hoop gebeurd.

  Nieuwe gedachte voor mij om een dip niet te willen ontwijken.
  Echt iets om even te laten landen en een plekje te geven.

  Dank je wel dat we weer met je mee mochten lezen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, ik weet nu al dat ik er wat aanpassingen komen na deze 40 dagen!
   Succes jij ook!!

   Verwijderen