vrijdag 14 maart 2014

40 dagen huishouden, dag 20

Pinterest

Vandaag houd ik het kort. Geen twijfel mogelijk of ik mijn uren heb gemaakt. We gaan op familieweekend en ik wil het huis netjes achterlaten!
Af en toe krijt ik wat dingen die nog gebeuren moeten op het bord en vraag de kids of ze er iets van voor hun rekening willen nemen.
Toch is er 1 ding wat een beetje typerend is voor mij: Uiteindelijk moet ik op het laatste moment alles nog inpakken. Op de één of andere manier werkt dat voor mij het best, een beetje tijdsdruk schijn ik nodig te hebben om lekker door te kunnen werken. Een beetje! Als het teveel is, raak ik hopeloos gestresst en is het niet meer prettig toeven met mij in één huis!

Hier het beloofd recept van de lekkerste advocaattaart ooit, ik zou zeggen, maak er dit weekend een feestje van, er is altijd wel iets wat we kunnen vieren! Wij hebben hier als regel dat wanneer één van de kinderen op de middelbare een 9 haalt of hoger, ze in het weekend een taart mogen vieren!

Ingrediënten:

 • Lange vingers
 • 250 gr. roomboter
 • 250 gr. witte basterdsuiker
 • 3 eieren
 • 3 dl. advocaat
 • 7 blaadjes galatine
 • 1/4 l. slagroom

 1. Blik invetten en met lange vingers bedekken 
 2. Boter en suiker schuimig mixen
 3. eieren en advocaat toevoegen en mixen
 4. ondertussen galatine laten weken in koud water
 5. Slagroom kloppen
 6. galatine oplossen in 7 eetlepels water op het vuur en even laten afkoelen
 7. galatine beetje bij beetje bij de massa voegen en mixen
 8. Helft van de massa over de lange vingers gieten
 9. Slagroom erover strijken met een lepel
 10. Andere helft van de massa erover en gladstrijken
 11. Ongeveer 3 uur in de koelkast en daarna:
Eet smakelijk!

Pinterest4 opmerkingen:

 1. Je bent op de helft! Ik herken dat, alles op het laatste moment inpakken. Tegenwoordig begin ik al uren van tevoren te bedenken wanneer ik ga inpakken en ik zet dan zoveel mogelijk klaar. Ik merk dat als ik mezelf erin train, dat het wel verbetert maar het is iets om alert op te blijven.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Haha, hier nog zo eentje. Op t laatste moment inpakken:).
  Inderdaad, een beetje tijdsdruk is lekker, bij teveel, ehm.. kun je beter ook maar bij me uit de buurt blijven (ach und wee).
  Tegenwoordig gaat t best. Ik slaap ook veel lekkerder als ik de dag ervoor nog niet inpak, want dan ben ik er al zo mee bezig, dat ik vaak niet kan slapen (nou ja tsss, k lijk wel een kind hè;). Dus staan we 's ochtends op en doen Bas en ik allebei wat en gaan we gewoon pas weg als we klaar zijn (dus komen we soms een beetje laat aankakken, maar wel vrolijk).
  Maar ja, ik hoef niet in te pakken voor 6, en als we een baby hadden, zou het bijv ook weer n heel ander verhaal worden).

  Ben benieuwd naar de taart. Ben GEK op advocaat. Mijn Lieff maakt t wel eens voor me. Maar niet te vaak, want op de één of andere manier is t altijd zóó snel op...
  Leuk idee, om n goed cijfer te vieren.

  Fijn weekend he!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zo herkenbaar allemaal, je zou een boek moeten gaan schrijven over je belevenissen, ik weet zeker dat minder mensen een stuk minder schuld gevoel zullen hebben als ze je boek zouden lezen. Ik ga zeker een keer de taart maken, klinkt heerlijk.

  BeantwoordenVerwijderen