vrijdag 28 maart 2014

40 dagen huishouden, dag 32

Wat zal ik zeggen over deze dag? Het echte 5-uur-per-dag-idee is er wel af, dat moet ik dan nu ook niet meer willen oppakken. Maar er is wel iets wat me helpt en vast nog wel meer dan 'iets'. Daar wil ik dan deze laatste 8 dagen wat aandacht aan geven, mezelf er in oefenen en dan hoop ik dat het er daarna ingebakken zit!

Pinterest

Allereerst is het belangrijk dat ik 's ochtends na het ontbijt eerst de keuken opruim, zorg dat alles gezogen is en misschien wat extra dingetjes meeneem. Zeg maar gerust dat ik tot 10.00 uur zeker in één stuk door kan gaan, dan ben ik wat verder met de was en kan ik zelfs de boodschappen al gedaan hebben.
Meestal maak ik dan een lekker bakje koffie en daar lees ik wat bij. Tegenwoordig probeer ik ook wat teksten uit m'n hoofd te leren samen met m'n kleine meid en het is ontzettend leuk hoe snel ze zoiets oppakt!

Ephesians 6:10 (NIV) > Finally, be strong in the Lord and in his mighty power.
Pinterest

Nog iets anders met gelijk een voorbeeld van vanmiddag. Dan zit ik een beetje dit en een beetje dat te doen, lees nog even gauw een artikeltje hieruit en probeer er voor de kinderen te zijn. Op zulke momenten moet ik echt 'stop!' tegen mezelf zeggen. Ik ben er maar half/half bij en voer eigenlijk niks uit.
Vanmiddag om half 4 zei ik dus 'stop!' Legde al het leesvoer aan de kant, mobiel weg en starten maar. Net zolang doorgaan tot het eten op tafel staat. En heeft een kind me nodig of wordt er een beroep op me gedaan, prima, daar ben ik zéker hun moeder voor en dan wil ik er ook zijn, helemaal, daarna ga ik weer verder met waar ik mee bezig was!

Marius van Dokkum
Pinterest

Twee dingen die ik hoog wil houden dus:
Mijn ochtendritueel en mijn FOCUS!

Vandaag hadden de 3 oudsten een dag vrij, waardoor ik tussen de middag even een uurtje oppas had, zo kon ik even nog een paar boodschapjes doen en wat boeken bij de bieb halen. Dit keer twee van Max Lucado, zo heerlijk eenvoudig en toch goed om over na te denken. Zo las ik vandaag een zin die dan de rest van de dag met me mee gaat:
Het gaat niet om mij en het gaat niet om nu!
Zo wil ik leren leven!


2 opmerkingen:

 1. Mooi om te lezen hoe je er je weg in zoekt!
  Dank je wel voor de tips. Hier heb ik echt wat aan! Langzaam maar zeker pak ik hier ook dingen op die al heeel lang moeten gebeuren bijv.
  Dat werken in 'blokken', met daarna even relax-tijd/stille tijd, doet me een beetje denken aan dat kloosterse, wat je pas schreef. Gewoon beginnen, gewoon stoppen, er helemaal voor iets/iemand zijn. Dat wil ik ook graag. Ik kan soms ook met drie dingen bezig zijn en ondertussen ook nog diep in gedachten zijn, terwijl ondertussen mn zoontje ook nog wat tegen me vertelt...

  Hahaha! Die fóto!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, daar komt het natuurlijk van! Soms weet ik zelf niet eens waar ik wat van heb, omdat ik zoveel lees, maar nu begrijp ik het ook weer, bedankt!:)

   Verwijderen