donderdag 6 maart 2014

40 dagen huishouden, dag 12

De gemoederen zijn weer wat bedaard en ik vond het heel belangrijk om vandaag weer wat ‘rust’ in mijn hart en hoofd te krijgen. Dat deed ik niet door geen huishoudelijk werk te doen, integendeel, ik heb de schade van vorige dagen gedeeltelijk ingehaald, wat overigens vanzelf ging. Als ik eenmaal bezig ben en door kan gaan geniet ik er erg van.

Pinterest

Maar even terug naar die rust. De laatste dagen las ik m’n Bijbel wel, maar puur om maar even iets gelezen te hebben. Vanochtend toen de ontbijtboel opgeruimd was, ben ik eerst gaan lezen en heb er even rustig over nagedacht.
Een ander rustmoment was ’s middags toen ik boven aan het stoffen en zuigen was, viel m’n oog op een dagboek dat op m’n nachtkastje ligt: ‘Parels onder het stof’, heel toepasselijk! Ik las het stukje van vandaag en nam even de tijd om mijn gedachten daarover bij God te brengen.
Ik was zo heerlijk bezig, dat we wel weer pas om kwart over 7 aan tafel konden. Eigenlijk is dat te laat voor de jongste.

Vanavond hebben we nog even boodschappen gedaan. Morgen wordt onze oudste 17 jaar en zaterdag zal er de hele dag zo’n beetje visite komen. Dat betekent dat het ‘5 uur huishouden’ er even heel anders uit gaat zien.
Meestal als de visite weer naar huis is, lijkt er in de keuken een bom ontploft te zijn. Nu wil ik het echt allemaal gelijk wegwerken en opgeruimd houden. Ik ben daar ook al mee aan het oefenen tijdens het koken en dat bevalt mij en degene die de taak heeft om af te ruimen, erg goed!
Stapje voor stapje pluk je dan de vruchten van dit project, smaakt naar meer!

En ook ’s avonds, als ik in mijn bed lig, lees ik nog wat, rustig, probeer te ontdekken wat God tegen me zegt.

Pinterest4 opmerkingen:

 1. Wat fijn dat het zo goed gaat, en dat je je rust inbouwt. Visite verzorgen is toch ook een deel van het huishouden doen, je zorgt voor anderen toch?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Tja... ik weet niet zo goed wat er allemaal onder valt, misschien ga ik mijn lijst eens drastich aanpassen (lees: uitbreiden:-)

   Verwijderen
 2. Ja,dat probeer ik ook. 's-Avonds als het rustig is!

  Gelijk opruimen is iets dat ik mezelf ook aangewend heb. maar na een verjaardag vind ik het wel moeilijk hoor. dan ben je moe enzo. Je hoofd gonst van al die gesprekken en stemmen en ...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja dat is zo, dan moet je je er echt toe zetten. Maar heerlijk als je het toch gedaan hebt en de volgende ochtend in de keuken komt!

   Verwijderen