vrijdag 7 maart 2014

40 dagen huishouden, dag 13

Afgelopen zondag ging de preek over Martha en Maria. Ik heb het zelf niet gehoord, maar hoorde anderen erover. Het ging erom dat Martha op dat moment niet de goede hartsgesteldheid/houding had, ze mopperde en klaagde.
Als ik even een paar dagen terug lees, herken ik mezelf daarin. Ik kwam niet aan die 5 uur, raakte gestresst en gehaast en er gebeurde dingen, die niet op de planning stonden. Ik raakte uit mijn evenwicht.

Vandaag heb ik de tijd helemaal niet bijgehouden, omdat ik anders wellicht weer teleurgesteld zou zijn. Vanochtend had ik hier 3 peuters extra, we hebben een heerlijke ochtend gehad, echt genieten deze leeftijd!
Daar komt bij dat onze oudste vandaag 17 jaar is geworden en bovendien weer thuis kwam na een kleine week op bivak te zijn geweest. Vanavond kwamen er wat vrienden, morgen visite. Daar schreef ik gisteren al over.

Wat me nog wel stoort is dat ik zo vaak mijn mobiel er nog even bij pak. De komende twee dagen wil ik die er even buiten laten wat facebook en email betreft.

Pinterest

Voor vandaag lag er nog een vraag te wachten. Wat reken ik allemaal onder het huishouden?
Allereerst natuurlijk inderdaad opruimen en schoonmaken. De boodschappen ook, alles wat ik nodig heb om het huishouden goed te laten lopen.
Koken hoort er ook bij, eten dan weer nietL. ik denk dat ik op het laatst steeds meer dingen ga zoeken die onder ‘huishouden’ vallen. Ik heb bedacht dat ik eventueel ook nog meer tijd aan de maaltijden kan besteden.
Tijd met de kinderen reken ik er niet bij. Bloggen, lezen, schrijven, haken ook niet.
Het gebeurt niet zo vaak dat ik naar de Kringloop ga, maar ik zou me voor kunnen stellen dat ik dat er ook een keer voor ga inzetten. Koop ik een leuke vaas ofzo voor op tafel!

Pinterest


Vandaag hield ik me bezig met de was, taarten maken, opruimen, voor de koffie zorgen, voor ik naar bed ging nog even de vaatwasser uitruimen, een klein klusje waar ik me op dat uur van de dag echt toe moet zetten, maar morgenochtend blij ben dat ik het toch nog even gedaan heb.2 opmerkingen:

  1. Ik lees je blogjes met interesse :) 5 uur per dag lijkt me ook veel, dan kun je volgens mij best vaak de ramen lappen... Maar misschien valt (huishoudelijke) administratie er ook wel onder. Ik ben nu alle paperassen aan het uitzoeken... 'n Heleboel aan het weggooien wat nog uit 2004, 2005 stamt.
    Ik denk dat je 'huishoudplanning' er ook wel onder kunt rekenen. Ik ben op gezette tijden bezig met het maken van een weekplanning met weekmenu (met af en toe een nieuw recept, wat ik ook weer moet uitzoeken), boodschappenlijstjes, extra klusjes etc. Helpt me echt om het overzicht te bewaren (want daar ben ik niet zo goed in).

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik zie wat je onder huishouden verstaat, als ik eerlijk ben denk ik dat je kinderen zeker de kleinste daar ook bij horen. Zijn horen toch bij het huishouden, ik zie het huishouden niet als alleen dingen in huis maar ook de bewoners in het huis. :)

    BeantwoordenVerwijderen