maandag 10 maart 2014

40 dagen huishouden, dag 16

Vandaag werd het spannend, zou ik aan de 5 uur komen of niet? Vanochtend ging ik naar mijn zusjes voor de uitwerking van een cadeau voor onze ouders. Heerlijk om zo met elkaar bezig te zijn en lol te hebben. We moesten met de metro, 1 keer overstappen en nog een klein stukje lopen.

Pinterest

Ik ben niet zo’n ov-held en kan me daar al een aardig eind van tevoren druk over maken, maar het viel allemaal reuzemee, het is goed te doen. Ik was ook weer op tijd thuis, net na enen. Het duurde even voordat mijn meisje zich over gaf aan de slaap, waardoor het ineens alweer kwart over 2 was… en ik nog ’niks’ gedaan had.

Het was tijd om even rustig te gaan zitten en prioriteiten te stellen. Waar ik op dat moment de meeste behoefte aan had was: Helemaal niks! Gewoon even uitrusten, beetje lezen. En dat deed ik!

Tegen de tijd dat de kinderen uit school kwamen ben ik aan de slag gegaan, gestimuleerd door wat een vriendin me vorige week zei. Zij vind het huishouden vaak een heerlijke ontspannen bezigheid, even niet zoveel met je hoofd te hoeven werken. Als ik er over nadenk, dan kom ik tot de conclusie dat het dat ook echt is. En zo wilde ik m’n huisproject vandaag maar als therapiebezigheid beschouwen en dat beviel me erg goed! Er waren een paar dingen in het weekend geweest waar ik tegenop had gezien, dat was (by the grace of God) allemaal goed gegaan en ik was opgelucht en kon dus ook echt genieten van het boenen van de wc’s, de deurtjes van de keukenkastjes, maar vooral het opruimen en wegwerken van de weekendrommel.

Er valt nog veel te leren op het gebied van planning. Ik had graag de deur uit gewild met een huis dat helemaal aan kant was, maar er stond een grote stapel borden en nog heel veel ondefinieerbare troep op het aanrecht, kruimels op de tafel, ongezogen vloer.Maar nu… is alles weer opgeruimd!  3 opmerkingen:

 1. Ik vind het zo leuk, dat je telkens met andere ogen naar je huishouden gaat kijken. Nu weer als ontspannen bezigheid (omdat je niet na hoeft te denken). Ja zeg, wat een rust, om ff niet na te denken. Misschien is huishouden wel heel goed voor vrouwen :) :).

  Grappig om te lezen dat je niet zo'n ov-held bent. Ik heb dat met autorijden. Vind het een beetje gek van mezelf, maar ik ben altijd bang dat ik t niet kan vinden, en vind al die vrachtwagens zo gevaarlijk.
  Maar ben afgelopen vrijdag helemaal naar den Bosch gekacheld, voor n zussendag (plus nacht). Zó blij dat ik t gedaan heb!
  Enne.. sinds ik tomtom heb (nog maar heel pas) durf ik ineens een hoop meer:)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Leuk! Ik weet niet waar ik allemaal bang voor ben, maar voel me gewoon niet zo relaxed, ik heb al bedacht dat ik het maar vaker moet doen;)

   Sinds ik een paar keer gewoon helemaal niet ben aangekomen op de plek van bestemming hebben we een tomtom aangeschaft, maar nu hebben we even geen auto, dus dan heb je aan een tomtom ook niet meer veel, dus dan maar ov:-) Zo verleg je je grenzen nog es:)

   Verwijderen
 2. Ha, ja, grenzen verleggen is vaak pas leuk als het achter de rug is, hè..

  BeantwoordenVerwijderen