maandag 17 november 2014

Call the midwife!

Little House on the Prairie - still love it - teaches more compassion and common kindness than kids shows today

Was het een paar jaar geleden 'Het kleine huis op de prairie' wat de klok sloeg in huize van Vuuren. Nu is het 'call the midwife'!
Kennen jullie deze serie? 

7 Reasons "Call The Midwife" Is One Of The Best Shows On Television

Het gaat over een 'verloskundigenpraktijk' of 'zusterpost' dat gerund wordt door nonnen en verloskundigen. Zoiets. Eerlijk gezegd... ik moet er niet zoveel van hebben. 
Ik weet niet of meer vrouwen daar last van hebben, maar het zien van een bevalling en dan vooral het moment dat dat kleine hummeltje aan de moeder gegeven wordt, dat raakt me nog steeds en ik vraag me af of dat ooit over gaat! Zoiets moet niet om de haverklap in een serie van de ene aflevering op de andere op mijn netvlies komen. 

Chummy and Friends | Miranda Hart #callthemidwife you know you're a nursing geek when your favorite shows are about nurses and hospitals.
Er gaat van alles goed, hoor, maar ook wel eens wat mis, je weet het nooit! En dan die vrouwen die aan het bevallen zijn, ik hoor het allemaal voorbij komen, ook als ik niet kijk en ik heb er mijn buik van vol!

Call The Midwife ~ Set in London in 1957, the same year I was born, in a town north of London.

'Het kleine huis' vond ik eigenlijk al wel spannend genoeg, zelfs zo dat ik vaak niet mee keek. Nu is niet het hele gezin verzot op deze serie, alleen M (14) en M (12) en nog een persoon waar ik verder geen hoofdletter van zal toevoegen. L(10) wil het allemaal  niet zien. Dat vind ik dan wel weer mooi ofzo, dat ze zelf aanvoelen wat nou wel of niet goed is voor ze om naar te kijken. 

Ik ben er ergens nog heel erg blij mee, dat ik niet in de greep van zulke series geraak, ik weet precies hoe dat zou gaan. Ik zou niet rusten... nee, ik zou niet aan de slag gaan voor ik zo goed als alles gekeken had!
Voor nu even genoeg. Ik houd het voor gezien, er is weer iemand aan het bevallen (en hóe!).
Ik ga in bed nog even lekker rustig lezen!

I'v always been inerested in taking photos then put a quote or meaning on top of it to explain the photo in more detail. #semiphoto1 opmerking:

  1. Je zou ook het boek kunnen lezen. Dat is erg boeiend. En dan heb je geen last van "die plaatjes die je helemaal niet wilde zien". Echt een aanrader!! Groetjes, Marian

    BeantwoordenVerwijderen