vrijdag 7 november 2014

Onverdeelde aandacht

original =)

Ook al duurt het nog even, stiekem ben ik al een beetje aan het denken aan advent en aan kerst. Komt het omdat ik altijd rond deze tijd van het jaar aan mijn opa denk? Hij zou overmorgen jarig zijn geweest en had het altijd gezellig in de huiskamer met kerstlampjes en vaak in oktober galmden de kerstliederen al uit de casetterecorder. Of komt het door de adventstijd van vorig jaar? Toen heb ik voor het eerst allemaal leuke 'bakjes' van wc-rolletjes gemaakt met in elk bakje een opdrachtje, een lied, een tekst of iets anders, om zo naar de kerst toe te leven.
Waar het ook vandaan komt, het lijkt me leuk om er ook nu weer aandacht aan te geven. Om met de kids die dat nog leuk vinden toe te leven naar het kerstfeest.

Op internet zijn tal van ideeën te vinden. Het 'deuren-thema' spreekt me wel aan.
Op deze blog staan ook genoeg leuke ideeën.

Deze is ook grappig:


Of zal ik nu eindelijk eens de naaimachine tevoorschijn halen en leuke puntzakjes maken? Iets simpels, zodat de meiden het ook kunnen.

Hebben jullie nog ideetjes? 

Voor mezelf zet ik de maand december al een paar jaar apart. Het is een drukke maand, als ik er voor zorg dat ik verder geen andere afspraken heb, dan lukt het me beter om alles voor te bereiden.
Deze keer ga ik nog een stapje verder. Ik wil heel graag leren om mijn 'onverdeelde aandacht' te geven. Aan God, aan mijn man, aan onze kinderen, aan het huishouden, aan familie en vrienden. Te vaak ben ik nog met van alles en nog wat tegelijk bezig. 
Ook is de maand december een ideale maand om terug te kijken naar het afgelopen jaar, om dingen af te sluiten, om straks weer 'onbevangen' het nieuwe jaar in te gaan.

Handmade advent calendar; fill pockets with nightly activities for family instead of gifts

Een site die ik sinds kort regelmatig bezoek is titus2.com. Vooral sommige artikelseries zijn leerzaam en sluiten ook mooi aan bij het jaarthema dat ik dit jaar heb (zelf-discipline). Ook daar kan ik trouwens nog eens even goed over nadenken: wat wordt mijn nieuwe jaarthema? Ik denk aan 'onverdeelde aandacht' of  'onbevangen op weg' of... ?

Tegen de tijd dat het oude jaar zo'n beetje afgelopen is, moet ik ook een keuze maken over m'n facebookgebruik. Een poosje heb ik echt overwogen om er helemaal mee te stoppen. Maar juist in die donkere (soms een beetje depri)wintermaanden, heb ik het altijd wel als prettig ervaren om even uit m'n eigen wereldje te stappen en geïnspireerd te worden door anderen. Ik denk er nu over om fb afwisselend te gebruiken, bv 2 of 3 maanden wel/ 2 of 3 maanden niet

Maar komaan, het is nog maar 7 november! Het komt vast door dat kaarsje dat op tafel staat! 
Toch ben ik wel serieus benieuwd naar jullie ideetjes/plannetjes/gedachten over de maand december, laat het me weten!

Go with all your heart... | words | quote | travel | you | wanderlust | wild and free | gypsy | bohemian | boho | on the road | road trip | music for your soul | sunset | www.republicofyou.com.au


4 opmerkingen:

 1. Gaaf zo'n adventskalender! Ik zit ook al een beetje te denken over hoe we het dit jaar kunnen vormgeven. Omdat mijn dochter nog wel een beetje te klein is, denk ik dat ik het simpel hou. Ik zag een prachtige slinger met alle namen die Jezus krijgt met kerst. En die dan ophangen aan de kast bijv. Ik heb nu al zin om 'm te gaan knutselen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heb vandaag juist een blog geplaatst voor advent :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik herken me erg in je verhaal. Ik probeer ook om december "vrij "te houden. Ben uit de kerstfeest commissie gestapt, geen vergaderen en gestress in die maand. Heb eens een verkoopdag -markt gehad, ook teveel gedoe in die heerlijke maand. Ik hou geen workshops, en wil helemaal gaan voor wat er te doen is rondom Advent, elke dag aan de gang met de kalender. De lichtjes inderdaad aan, me weer verbonden voelen met Maria, met haar bijzondere taak. Ik weet dat er ook veel gevraagd wordt, door de maand heen....dus ik probeer nu mijn voorbereidingen te doen, om alles wat beter voor te zijn...en dan heerlijk in huis en bij mijn geliefden te zijn....

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dank je wel! Je maakt mij enthousiast!

  BeantwoordenVerwijderen