woensdag 12 november 2014

Twijfelachtig moederschap

Pinterest

Heerlijk woensdagje! Eindelijk mijn naaimachine erbij gepakt. Ik weet nu ook waarom dat er maar steeds niet van komt. Ik heb vier dochters die alle vier dolgraag iets willen naaien of zelfs alleen maar even een hendeltje omhoog en omlaag willen doen! Zodra ik m'n naaimachine tevoorschijn haal zijn ze helemaal enthousiast en hopen ze dat ze er ook iets mee mogen doen. Vervolgens voel ik me schuldig als dat niet mag. Het is niet zozeer dat ik ze dat pleziertje niet gun, maar ik voel me zelf gewoon te onkundig met dat ding. Maar vandaag heb ik 'm toch gepakt, twee dochters waren thuis, ik ben weer een ervaring rijker. Nl. dat als je zelf helemaal ergens verdiept in bent, je kinderen zich vaak ook helemaal ergens mee vermaken. Het is goed om dan niet steeds maar naar ze te kijken, maar gewoon lekker te laten gaan. Vanochtend gingen ze aan de haal met de verbanddoos, het meeste is nu niet meer bruikbaar, maar ze hebben zich heerlijk vermaakt!
Bovendien heb ik iemand in onze gemeente gevonden die veel kundiger is in het bedienen van de naaimachine, zij komt een keer een donkere, druilerige wintermiddag omtoveren in een groot naaifestijn!:))

I have this incredible skill that has saved my family hundreds of dollars(quite honestly, it's probably more like thousands). I'm self taught (mostly) and other then a below average semester of Home Ec back in 7th grade, I've never taken a formal class. This skill allows me to create beautiful items for my home, for my children, for friends and family and it also enables me to fix things and to repurpose that which no longer seems to be of use any longer. What is this amazing skill? I can sew.
Pinterest

Na het in elkaar flansen van 5 zakjes voor de adventsslinger hebben we alle verbandrommel opgeruimd en heb ik poffertjes gebakken. Ook al weer zoiets waar ze altijd mee mee willen helpen. Maar ik doe het liever maar gewoon zelf, dan ontstaat er al troep genoeg! Natuurlijk opnieuw lichtelijk schuldig bevonden en twijfelachtig over mijn moeder-zijn. Vandaag weet ik er goed raad mee, ik schuif het allemaal netjes aan de kant, ze kunnen maar beter blij en tevreden zijn dat ik poffertjes bak! Ik had het er pas nog met mijn moeder over, dat ze ook altijd liever maar alles zelf deed in de keuken. Ik herinner me nog dat ik op de geur van gebraden gehaktballen afkwam en zo de kunst van het koken af heb gekeken. (Overigens mochten degene die pas later uit school kwamen wel zelf hun poffertjes nog bakken.)

.
Pinterest

Net heb ik nog even een vergadering van de zendingscommissie voorbereid, nu ff lekker bloggen en straks nog even wat haakwerk oppakken. Ik ben een deken aan het haken en denk dat ik nu eerst een heleboel draadjes af ga werken voordat ik weer verder ga!

ribbon...
Pinterest

Nog even geen foto's van het naairesultaat deze keer, maar heus, het komt!


5 opmerkingen:

 1. Dat is ook nog zoiets waarvan in hóóp het ooit te kunnen: naaien! Het lijkt me fantastisch en erg handig.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Twijfelachtig moederschap, spreekt me aan. Ben niet zo'n huisvrouw, maar aan liefde geen gebrek. Dat iswat je kinderen onthouden. Naaien wil ik toch ook nog wel eens leren, tot nu toe nog weinig geduld voor gehad om te leren. x

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi, wat 'n gezellig blogje weer.
  Haha, hier ook 'n twijfelachtige mama, met idd wel n hoop liefde (misschien zijn we allemaal op een bepaald vlak wel twijfelachtige mama's:)..

  Naaien, háken... ik zou t ook best willen kunnen. Niet om kleren te naaien, maar bijvoorbeeld van die puntzakjes die jij nu maakt, of iets op een kaart naaien of zoiets grappigs. Maar ik krijg niet eens de draad er goed op (1000 bochten;).
  En haken, dat vind ik er helemaal zo leuk uit zien!
  Veel plezier!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Weet je, perfect doen we het niet maar we zijn wel heel echt in onze liefde. Toch?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dat naaien.... Pff alle begin is moeilijk he! Ik krijg ook les tegenwoordig van mijn schoonmoeder. Al 3 x geweest.

  BeantwoordenVerwijderen