vrijdag 22 mei 2015

Dag 12 van het dieet

Het aftellen is wel een beetje begonnen, nog 5 dagen en de eerste 17 dagen van het dieet zijn voorbij. Maar dit is dag 12. Er is nu ruim 4 kg af, daar ben ik tevreden over. Je zou in die eerste 17 dagen zo'n 5 tot 6 kg af moeten vallen. Eigenlijk moet je niet elke dag op de weegschaal staan, vanochtend was er zelfs 2 ons bijgekomen! Dat zou je zomaar shagrijnig kunnen maken als je niet oppast. Maar vandaag niet hoor, ik ga gewoon verder en verwacht dat er nog wel wat af gaat.

sla, asperges, stukje vis en wortels
Ik kan nu wel eerlijk zeggen, dat het niet echt heel makkelijk is hoor. Soms zou ik graag mijn tanden in een boterham zetten, maar ik ben deze week niet verder gekomen dan het dichtbij mijn neus houden van een zacht, wit broodje! Wat me écht enorm helpt is dat ik het niet alleen doe! Met m'n vriendin app ik er over en we sleuren elkaar over de moeilijke momenten heen. Zondag vond ik het het moeilijkst, toen werd ik er echt shagrijnig van! Op zondag zorg ik dat de tafel vol staat met lekkere (vaak ongezonde) dingen en is het gewoon echt gezellig om dat met elkaar op te peuzelen. Gelukkig had ik dadels in huis en heb ik mezelf op twee grote, zoete dadels getrakteerd, dat was even genieten!

En koffie mag gelukkig wel, dat zijn genietmomentjes.
Verder merk ik hoe snel je makkelijker word of hier en daar wat regels laat voor wat ze zijn. Het is bijv. de bedoeling dat je per dag 2 stuks fruit neemt en niet meer en dat voor 14.00 uur. Na een paar dagen vond ik dat zo'n onzin, dat ik meer dan 2 stuks begon te nuttigen en daar ook na 14.00 uur nog mee bezig was. Ik moet goed opletten dat ik veel water drink, ook iets wat er gauw bij inschiet. Nu probeer ik echt zodra ik in de keuken moet zijn, gelijk maar een glas water te drinken. Groene thee bij de maaltijd gaat nu aardig goed. En het warme citroenwater moet eigenlijk het eerste zijn wat je binnenkrijgt, maar dan heb je daar niet altijd zin in en eet ik eerst m'n yoghurt en dan drink ik het pas op. Maar goed, het lijken allemaal onzindingetjes in mijn ogen, maar in het boek wat erbij hoort word wel goed uitgelegd waarom het zo het beste is.

Groene thee, sla, komkommer, mais, doperwtjes, wortels, ui, tonijn uit blik
Dus... nog even de puntjes op de ï! Volgende week horen jullie weer van me.
We gaan nu het heerlijke Pinksterfeest vieren! Niet vol van het eten, maar vol van de Geest!! Dat wens ik jullie allemaal toe! Van de week had ik een vergadering met onze oude zendelinge, waar ik al vaker over schreef. Het was een hele volle dag en ik ging van het een naar het ander en was moe toen ik naar de vergadering ging. Ik vroeg hoe het met haar ging...
Ze spreidde haar armen in de volle breedte en zei vrolijk: 'oooooverflowing!!!!' En dat hebben we geweten die avond, ze bleef maar praten over wat ze allemaal mee had gemaakt die week en hoe groot onze God is. Ik werd er zelf ook een beetje vol van en misschien is het zo ook wel de bedoeling.
Veel zegen!

Tijdens een ochtendwandelingetje, daar had ik geen spijt van!2 opmerkingen: