zaterdag 30 mei 2015

Taalles en dieet

De taallessen die ik ga geven gaan bijna beginnen. Volgende week vrijdag! Ik heb er zo'n 5 vrouwen voor uitgenodigd. Een vrouw uit Iran en 4 vrouwen uit China! In de speeltuin zag ik een jonge Chinese vrouw, die bijna geen Nederlands kende en nog maar een jaar in Nederland woont. Ik heb haar verteld dat ik Nederlands les geef en haar mijn telefoonnr. gegeven. Pas later besloot ik op vrijdag 5 juni de eerste les te geven, maar ik had geen telefoonnr. van haar, dus kon haar dat niet vertellen. Ik deed een klein schietgebedje of ik haar dan nog een keer tegen zou komen. Gisteren ging ik met een stel peuters naar de speeltuin en kwam haar onderweg tegen! Ik hoop dat ze ook komt.
Zondagochtend kwamen er 2 Chinese vrouwen, zomaar vanuit het niets (zo leek het) in onze ochtenddienst. Zij waren nog maar 3 maanden in Nederland en spraken ook maar nauwelijks Engels. Zij dankten God gelijk toen ik ze duidelijk probeerde te maken dat ik ze wel Nederlands wil leren. Ik hoop maar dat ze het goed begrepen hebben:).
De andere twee komen al langere tijd bij ons in de gemeente.
Afgelopen week heb ik zelf de eerste cursusmiddag gehad, heel leuk en leerzaam! En vanmiddag ga ik naar een lunch voor taalvrijwilligers. Daar hoop ik wat ideeën op te doen om met zo'n eerste les te beginnen. Je kunt er zoveel mee doen, je hoeft niet altijd aan een tafeltje te zitten met een boek voor je neus, je kunt ook naar de markt bv of naar een park of weet ik wat allemaal. Je kunt spelletjes doen of foto's/filmpjes kijken. Ik heb er veel zin in!

the_kitchen_kristin.lagerqvist-8850

Vanmiddag dus de lunch. Gisteren lunchte ik bij een vriendin. Dit hele weekend krijgen we visite voor M haar 15de verjaardag maandag! Dit als kleine inleiding op de update van het dieet...
Na de eerste 17 dagen was ik 4,9 kg afgevallen! Het hàdden er makkelijk 5 kunnen zijn, maar vorige week zaterdag hebben we er een 'schijt-aan-het-dieet-dag' van gemaakt. Mijn moeder vierde haar verjaardag en toen heb ik toch genoten van een broodje kroket!! Dat vergeet ik niet gauw! Maar ook nog van een broodje kaas en een soesje bij de koffie:). De maandag daarna waren we het hele dieet een beetje zat en zijn we alvast over gegaan op de volgende 17 dagen. Dit houd ik dat je de ene dag hetzelfde doet als de eerste cyclus en de andere dag mag je iets meer. Ik merk dat ik zo langzaamaan naar het 'gewone' leven toe ga. Je kijkt meer wat uitkomt en wat niet. Dit weekend komt er niet zo van, maar volgende week heb ik ruimschoots de gelegenheid om dat weer in te halen. Ik ben benieuwd of het zo gaat werken zoals ik nu heb bedacht. Ik ga zeker voor nog 5 kg eraf. En ondertussen ben ik al heel blij met wat er nu af is!

.

Fijn weekend allemaal!

3 opmerkingen:

 1. Wow, bijna 5 kilo, fantastisch zeg! En nu zo houden :) Fijn weekend.
  Wat leek trouwens die taallessen. Ik werk bij Stichting Welzijn en daar hebben we ook vrijwilligers die taallessen geven!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat gaaf dat je Nederlandse les gaat geven aan de dames

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Goed zeg 5 kilo eraf!! En ik blijf maar stoeien :( Wat ben je ook een heerlijk open iemand dat je nu taallessen gaat geven. Gaaf!!

  BeantwoordenVerwijderen