dinsdag 12 mei 2015

Dag 2 van het dieet

Vandaag is de tweede dag van het dieet dat ik volg.
Vanochtend werd ik wakker met een flinke hoofdpijn en m´n goede humeur was in geen velden of wegen te zien. Gelukkig trok het eerste na een paar uurtjes weg en nam het tweede z´n intrek weer.
Ik dacht eerst dat het kwam doordat ik wel echt anders heb gegeten dan zondag...Maar ik denk eigenlijk dat het komt doordat we het gewone schoolritme weer oppakken, dat heb ik wel vaker.

Hoe ziet zo´n dieet eruit?
Ik zal een rijtje maken met de belangrijkste punten, dan kun je zo meedoen!:)
 • Begin de dag met warm water en een halve uitgeperste citroen (het sap in het water doen en dat opdrinken!)
 • Bij elke maaltijd drink je groene thee.
 • Koek, snoep, chips en dat soort, maar ook frisdrank enzo is volkomen not done!
 • Aardappels, brood, pasta, rijst is ook in de eerste cyclus van 17 dagen van de menulijst verdwenen.
 • Wat eet je dan wel? Yoghurt, ei, kip, zalm, tonijn en héél, héél veel groenten en twee stuks fruit.
 • En de hele dag door drink je heel, heel veel water. 8 glazen per dag en daar zitten niet die mokken thee bij inbegrepen en koffie telt ook niet mee. 
 • Probeer zeker elke dag een half uurtje flink door te lopen. Beweging wordt goed gestimuleerd!
Hoe het na die 17 dagen gaat, kom je vanzelf wel op deze blog tegen.

Een voorbeeld van een dag eten.

De ochtend begin ik met een glas warm water met citroensap, een kom yoghurt met cashewnoten en lijnzaad. Cashewnoten mogen waarschijnlijk niet, maar dat weet ik niet zeker, Je moet niet alles serieus nemen:-P. En tot slot een kop groene thee.

Gisterenmiddag at ik veel sla en alle groene blaadjes die ik huis kon vinden, zoals basilicum, spinazie en bieslook. Met twee gebakken eieren en champignons. Met opnieuw een kop groene thee.


's Avonds at ik tomatensoep met verse ui en tomaten en basilicum erin (ja, ik ben dol op basilicum!). En een bak met komkommer en tonijn. En een kop groene thee.


Het gaat tot nu toe prima. Het valt me eigenlijk heel erg mee hoe vol je na een maaltijd zit. Je hoeft er echt geen honger mee te lijden. 
Wat voor mij belangrijk is, is dat ik gewoon lekker met andere dingen bezig ben de hele dag door. Ik moet niet de hele dag gaan zitten bedenken wat ik allemaal wel of niet mag eten. Het overblijven op school is een welkome afleiding en dat K deze week nog vrij is, is ook ideaal. Vandaag gingen we naar de kringloop en vond ik kaplaarzen waar ik al een poosje naar op zoek was op rommelmarkten enzo. Superhandig voor in het moestuintje. Voor €1,55 mocht ik ze meenemen en nog wel in mijn maat ook! Zo leuk is dat!


Een vriendin bood aan om morgenmiddag de jongste twee meiden bij haar te laten spelen, zodat we nog even samen iets kunnen doen. Dan gaan we nog even wat verderop kringlopen.


4 opmerkingen:

 1. Ik vind het erg knap van je! En moest even lachen bij ' je moet niet alles serieus nemen' :) vind ik ook hoor!
  En wat een leuke laarzen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik zou het brood erg missen. Waarom mag brood niet? En zilvervliesrijst is toch ook gezond? Succes hoor ... als je maar lekker vol zit heb je niet zo'n behoefte aan snoepen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Goed zeg!!Ik haak geloof ik alleen bij het lezen van ' elke ochtend een glas warm water met citroen' al af op dit dieet ;-)
  Maar succes!!
  Ik heb ook altijd hoofpijn als ik net begonnen ben aan n dieet!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuke laarzen! Ps; Ik vergat net te zeggen dat ie ene foto met je dochter op het gras en de madeliefjes een geweldig plaatje is.

  BeantwoordenVerwijderen