woensdag 6 mei 2015

Onze aardse neus

Zie je het voor je, David die zorgvuldig vijf gladde stenen uitzoekt? Ik heb er nooit zo over nagedacht en zag gewoon 5 niet al te grote stenen voor me. Maar nu ik er wel over nadenk, waren het waarschijnlijk behoorlijke keitjes, en ik denk ook puntig. Hij zocht ze uit met in gedachten waar ze voor bedoeld waren en dat heeft hij goed gedaan.

Cello

Ik las in een boekje van Amy Carmichael dat onze hemelse 'David', onze hemelse Bruidegom, uit alle omstandigheden die er maar kunnen zijn, de beste voor mij/ons heeft uitgekozen die Zijn doel met mijn/ons leven zullen vervullen.

Een voorbeeldje in Jakobus 1: 3, 4:
Want gij weet, dat de beproefdheid van uw geloof volharding uitwerkt. Maar die volharding moet volkomen doorwerken, zodat gij volkomen en onberispelijk zijt en in niets te kort schiet.
Daar heb je zo'n 'steen': beproeving! Niet echt van het soort omstandigheden waarvan ik zou zeggen: 'Ja, hiermee kom ik tot mijn doel, hier groei ik het best!' Maar God ziet verder en weet dat ons geloof er sterker van wordt en we daar in zullen blijven volharden. Het zal niet bij één beproeving blijven, omdat die volharding volkomen door moet werken. Dus veel beproevingen met als doel: volkomen en onberispelijk zijn en in niets te kort schieten!

Dew drops on pussywillow

Vanochtend las ik Psalm 16 en vers 5-6 sluiten er mooi bij aan:
De HEERE is mijn enig deel en mijn beker. U onderhoudt wat het lot mij toewees. De meetsnoeren zijn voor mij in lieflijke plaatsten gevallen. Ja, een prachtig erfelijk bezit heb ik gekregen.
Bohème

Door zo naar mijn leven te kijken, naar de dingen die ik moeilijk vind, maar ook de dingen waar ik van geniet... proef ik een beetje van wat Paulus heeft geleerd, om in alle omstandigheden tevreden te zijn en begrijp ik zijn oproep iets beter om onder alles God te blijven danken. En ook een tekst als 'Hij doet alle dingen meewerken ten goede voor hen die God liefhebben.' valt hier mooi op zijn plaats.

Maar mensen, wat is het moeilijk om altijd verder te kijken dan onze aardse neus lang is...


Maar mensen, wat is het de moeite waard!


 

2 opmerkingen:

  1. Dank je wel. Wat een lessen zijn er te leren. Niet altijd de fijnste, zo op het eerste gezicht, maar toch ...

    BeantwoordenVerwijderen