maandag 6 oktober 2014

Een nacht uit mijn leven

Didn't sleep well

Het is een uur of half 12 in de avond als S. vindt dat ze genoeg in haar eigen bed heeft geslapen en besluit de rest van de nacht bij ons door te brengen. Ze is té wakker en houd ons voortdurend van een verkwikkende slaap af, een slaap die we zo hard nodig hebben. Voor de zoveelste keer trapt ze de dekens van zich af en daarmee ook van ons en dat zijn we zat! Er wordt gemopperd en ze begint te huilen, dat is niet wat we wilden, ze moet stil zijn en slapen! Na nog wat dreigementen en gesnik waagt ze het nog een keer: 'ik heb snot aan m'n neus!' En dan is het op. Hup, in je eigen bed! 


Na 10 minuutjes komt ze uit haar kamer...'ik moet plassen!' Prima, plassen en hup, terug naar je bed. Na een kwartiertje hoor ik gerommel in de gang, wat is ze nu weer aan het doen? Ah, grote zus is er ook wakker van geworden en maakt de nog steeds aanwezige snotneus schoon. Ik loop met haar mee terug naar haar bed, stop haar lekker in en dan smelt mijn hart bij het horen van een heel zacht, lief stemmetje: 'wil je bij me blijven??' En dat doe ik. Maar ik zorg er ook voor dat ze nog net niet helemaal slaapt als ik wegloop. En dan valt ze toch in slaap. 

Perfect writing space.

Midden in de nacht word ik wakker van loeiende brandweersirenes. Als ik op die manier wakker word gemaakt, klopt mijn hart bijna uit m'n lijf. Vorige nacht was het ook al zo. Nu wonen we wel dichtbij een brandweerkazerne, maar toch blijft het een vervelend geluid zo midden in de nacht. Gisterenavond las ik wel juist een hele leuke tip van Michelle Duggar. Om eens iets lekkers te bakken en naar de kazerne of naar het politiebureau te brengen en ze Gods zegen te wensen, gewoon als blijk van waardering voor wat ze allemaal doen in de wijk. Zou ik dat ooit echt durven doen? 


Ik ben inmiddels weer in slaap gevallen. Om half 6 word ik wakker van trippelvoetjes op de gang, daar is ze weer. Nou, kom maar lekker bij me liggen hoor, de dag is bijna weer begonnen. We slapen toch nog even lekker door. Om half 8 word ik weer wakker, tijd om uit bed te gaan. S. blijft nog even doorslapen, ik kan nog net de verleiding weerstaan om haar wakker te maken, gewoon, omdat ze mij ook steeds wakker maakt. 

#medicinesmexico #goodmorning

10 opmerkingen:

 1. Oh verschrikkelijk zulke nachten! Wel Eem goede tip, van die cake/taart... Goed om te onthouden!
  Stekte komende nacht!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Stiekem glimlach ik bij dit verhaal van je dochter. Bij mij is dat al lang geleden, maar ik weet het nog wel.
  Schrale troost: later zul jij ook glimlachen om zo'n verhaal.
  Voor vannacht: welterusten.
  Groetjes, Jannie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh ja herkenbaar. Onze jongste was ook zo. Ze is nu 11 jaar en blijft in haar bed gelukkig, al wil ze gelukkig nog steeds dat er even iemand bij haar komt als ze gaat slapen. :-)
  Hopenlijk kunnen jullie vannacht lekker slapen!
  Groetjes, Marijke

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mens ...

  Ik hoop echt dat je ook betere nachten kent. Stiekem moest ik wel lachen om die verleiding. Om haar wakker te maken omdat zij jou ook wakker maakte. Gek hè, dat je dan niet als moeder. Slaap lekker straks.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zo herkenbaar al is het járen geleden. Ik zat heel veel naast hun bedje en zong alsmaar heel zacht liedjes terwijl ik ze heel zacht over hun bolletje streek en door hun haartjes kroelde. Úren heb ik zo gezeten!! We namen ze wel eens eventjes in bed maar wilde dat niet een hele nacht. Ik hoop dat je vannacht beter slaapt. Alvast weltrusten.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Oei, ik ben toch zo blij dat die tijd voorbij is. :) Je hebt toch wel even lekker op de bank gelegen vanmiddag?

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik kan me voorstellen dat je dan 's middags wel aan een dutje toe bent :) en hopelijk is die snotneus inmiddels weer over!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Haha we zijn niet de enige! Er zijn hier nachten.... oef. En dan maar vrolijk zijn de volgende dag... Gelukkig zijn ze zelf dan ook vaak moe en is er n heerlijk middagdutje ;) succes zus, met deze opvoedingstaak!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Vervelend. Heb je afgelopen nacht beter geslapen?

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Lieneke, ik doe het maar even zo.
  Zou je even (een heel klein poosje) op Facebook willen kijken? Hier staat namelijk het e.e.a. op m.b.t. de Bloggersdag. Je kunt zien waar het is, wanneer e.d.

  BeantwoordenVerwijderen