zaterdag 11 oktober 2014

NOT FOR SALE

♥ love this wedding picture idea This is a MUST picture! I love it!

Hoewel ik van nature helemaal niet jaloers ben aangelegd, zijn er wel eens van die momenten dat er een vlaag door m'n hart heen waait. Waarschijnlijk kent elke getrouwde vrouw dat wel. Zonder dat er ook maar de minste aanleiding voor is, stel je voor... Het gebeurt zo vaak dat huwelijken kapot gemaakt worden door ontrouw. En meer nog... worden harten gebroken en verbrijzeld. Is het naïef om maar te denken dat dat mij niet zal overkomen? 
Daar zat ik een poosje mee. Er was zelfs een moment dat de tranen over mijn wangen rolden toen de intensiteit van deze gebrokenheid doordrong tot diep in mijn hart. Zo zelfs dat ik er niet eens goed over kon praten.

love this photo

Nu, achteraf, denk ik, 'wow, wat wist God goed wat er in me om ging!' In die tijd preekte onze voorganger over koning Achaz, die het voorzien had op de akker van Naboth. Naboth kon de akker niet aan koning Achaz geven, omdat het familie-bezit was, een geschenk van God, dat mocht niet verkocht worden. De vraag werd gesteld: 'Wat heb jij van God gekregen? Welke geschenken?' Verschillende opties werden genoemd: 'je partner, je kinderen, gezondheid...' We werden aangemoedigd om het voor onszelf te benoemen: 'Mijn man...NOT FOR SALE!' 

.

De tijd verstrijkt en pas een paar weken later noem ik in een spontaan gesprek mijn angst van een poos terug. We hebben het er een poosje over en dan zegt hij: 'Je moet maar denken aan die woorden die Coen in zijn preek zei: Not for sale!' Hoewel de worsteling al voorbij was, kwamen juist deze woorden, juist uit de mond van mijn geliefde, als balsem op mijn ziel. 

.

Waar het me uiteindelijk op bracht was een bevestiging van Gods onmetelijke liefde voor mij, voor Zijn kinderen. Gekocht en betaald met Zijn kostbare bloed ben ik het eigendom van Christus. NOT FOR SALE! 

Wedding Inspiration | Wedding Decor by Graciella

5 opmerkingen:

 1. Ja, mooi hè, de kostbare geschenken die ons zijn gegeven en die we mogen koesteren en idd; not for sale! Mooie gedachten om een blog over te schrijven :-) Eeh, nee, de laatste blog van je andere weblog heb ik (nog) niet gelezen ;-) Ps, had je mijn mailtje nog gehad?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het is heerlijk om alles zo open met je man te kunnen bespreken, een zegen als je elkaar begrijpt en elkaars hart kent! Ik herken dat je soms vergeet hoe kostbaar je man en je kinderen eigenlijk zijn. Maar het is goed om er regelmatig bij stil te staan wat een enorme zegen het is!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat mooi en eerlijk geschreven. Herkenning. Prachtige blog.
  Groetjes Jane

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat eerlijk en herkenbaar, dat bovenste stukje dat je schrijft.
  Ik ben ook helemaal niet snel jaloers, maar door al die ontrouw en echtscheidingen om ons heen kon ik een jaar terug ook zo bang en diep verdrietig worden.
  Dan leek het bijna naief om vertrouwen te hebben.
  Prachtig geschreven, dapper!
  Mooi, zo'n preek die je echt uit Gods hand krijgt.. en als je eigen Lieff het dan ook nog n keer zegt... geweldig!

  Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Diepe blog! Heel intens eigenlijk. Goed om te lezen.

  BeantwoordenVerwijderen