zondag 13 maart 2016

Een schrijfcursus

Een beetje rillerig zit ik op de bank met koude handen en eigenlijk helemaal een beetje koud! Met nog twee anderen ging ik ruim anderhalf uur skeeleren, heerlijk genietend van het zonnetje! Thuis gekomen deed ik met moeite m'n skeelers uit en strompelde naar de bank. Daar zit ik nog en ben niet echt van plan om er nog vaak van af te komen vandaag! Op het moment dat ik op de bank neerplofte zei ik: 'Dit was echt even goed voor me!' 

Afgelopen vrijdag ging ik voor de tweede dag naar een schrijfcursus van Ark Media. Het was een inspirerende dag en ook heel leuk, maar ooh wat was het ook spannend! Een spanning waar ik niet zo goed raad mee weet en die ik helemaal niet leuk vind. We hadden een schrijfopdracht gekregen tussen de twee cursusdagen door. Die werd voorgelezen en er werd feedback gegeven. En ik weet waarom ik het spannend vond, ik was overigens niet de enige! Ik schrijf graag en laat het gerust aan iedereen lezen, maar om het in een groep voor te laten lezen en de nodige feedback te krijgen, dat is wel even wat anders. Zeker als het allemaal mensen zijn die je nog niet heel goed kent en waarvan je weet dat zij ook jou nog niet goed kennen. En toch ook goed denk ik nu. Het kostte echt even tijd (en een flink eind skeeleren) om m'n draai weer te vinden. Je hoort zoveel verschillende stijlen, wat ik aan de ene kant juist heel mooi vind, maar ik werd ook onzeker over mijn eigen schrijfstijl, ook omdat er niet alleen maar lovende woorden over gesproken werden, maar wel eerlijke feedback, waar je verder mee kunt. 
Al met al een goede cursus, waarmee ik even uit m'n comfortzone gehaald werd, die me echt een flinke duw in m'n rug heeft gegeven, mijn enthousiasme een opkikker gaf en waar ik inspiratie opgedaan heb. En met de cursusmap, vol met theorie en praktische opdrachten kan ik nog wel even vooruit. Absoluut een aanrader!

Op de terugweg ging ik nog met m'n vriendin gezellig ergens vlakbij Schiphol wat eten. We keken uit op de snelweg, genoten van een ondergaande zon, zagen vliegtuigen dichterbij dan anders en hebben fijn bij kunnen praten!


En lekker gegeten!


De volgende dag ben ik aan de slag gegaan met een grote spiegel en een kalk/krijtstift en heb ik een grove planning gemaakt voor het schrijven van m'n eerste boek!

4 opmerkingen:

  1. Wow, wat leuk om te horen over de cursus. En je eerste boek, geweldig! Je maakt mij nieuwsgierig!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Lieve help, een echt boek!
    Wat gaaf!!!

    BeantwoordenVerwijderen