zaterdag 19 maart 2016

Lente thema

Met enige schrik bedacht ik dat het niet zo lang meer duurt voor het voorjaar echt aanbreekt! Dat betekent dat ik mijn winterthema 'wandelen met Jezus' af ga sluiten en aan een nieuw thema ga beginnen! Het wandelen is goed geweest, al had ik gedacht dat ik het veel vaker zou doen. Maar ik heb het hardlopen wel weer opgepakt en daar ben ik blij mee! En natuurlijk kan ik ook het volgende seizoen nog vaak genoeg wandelen.

Een nieuw seizoen, een nieuw thema. En ik kwam op 'mood', wat in het Nederlands 'humeur' betekent. Het idee van een 'moodboard' spreekt me altijd wel aan. Nu kun je een boel gaan knippen en plakken om daarmee uiting te geven aan hoe je je op dat moment voelt. Maar je kunt ook een collage oid maken voor momenten dat je mood te wensen overlaat.

Ik heb een stapel tijdschriften en kan daar wel drie maanden mee vooruit. Ik kocht een schriftje zonder lijntjes bij de Hema en ben er vanochtend al mee aan de slag gegaan. Alle uitspraken, citaten en plaatjes die ik leuk/mooi vond knipte ik uit en plakte ik in het schrift. Daarmee wil ik ook een beetje uittesten of ik mijn mood daar daadwerkelijk mee kan beïnvloeden (voor zover dat nodig is natuurlijk:). 

Hier een paar bladzijden om mee te kijken:Nu ik dit zo bekijk word ik er al vrolijk van!:) Het zal uiteindelijk over tal van onderwerpen gaan.

Al bladerend in die tijdschriften kwam ik een interview tegen met Herman Boon en zijn 4 kinderen, was zo leuk! Een leuke start voor dit thema. Hij beschrijft zichzelf als 'vrolijk en waakzaam'. 
We hebben de laatste weken een cd in de auto van Herman Boon. Soms vind ik zijn teksten net op het randje van wat ik wel of niet vind kunnen. Over het algemeen zijn zijn liederen erg druk, maar dan zit er ineens een prachtig rustig, heel gevoelig lied tussen, dat is erg mooi!
S. heeft haar favoriete lied in ieder geval gevonden en schroomt niet het ook in de Kruidvat te zingen! Maar of het nou zulk geschikt evangelisatiemateriaal is...

2 opmerkingen:

 1. Haha, ik zie het lekker voor me.. je dochter die dat héérlijk in de Kruidvat loopt te zingen:).
  Ik herken trouwens wat je schrijft over die muziek.
  Onze R is wèg van het liedje
  'God is goed, geweldig en te gek,
  schuil maar bij Hem, er is geen betere plek
  voor al je zorgen, voor al je pijn,
  oh het is heerlijk om bij Hem te zijn.'

  Dat liedje heb ik trouwens ook wel eens laten horen in mn 'inval-klas (groep7)'. Veel kids snapten heel weinig van geloof en van God. Zagen geloof vooral iets als een combinatie van gewoontes ofzo.. En ze zijn ook al zulke heftige muziek gewend.. ze vinden zó snel iets kinderachtig of saai.. Toen vond ik dit een heel mooi liedje om met ze te delen..

  Veel plezier met mooderen en hardlopen:).
  Groetjes!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, dat vind ik ook hoor, wat je zegt over wat ze allemaal al gewend zijn!
   En 'mooderen' dat is nog eens een goeie!:)

   Verwijderen