donderdag 3 maart 2016

Nog meer 112 verhalen

Gisterenavond onder het eten kwamen de verhalen los over keren dat de jongens 112 hebben gebeld. En ik had daar natuurlijk ook een blog over willen schrijven, maar er kwam van alles tussen en ik ben het uiteindelijk vergeten. Maar R. (17) heeft vorige week ook nog 112 gebeld! Hij werkt bij een supermarkt en daar was winkeldiefstal. De man werd gepakt, maar werkte niet echt mee en deed ook nog eens een beetje gevaarlijk. Uiteindelijk moesten ze hem met vier man sterk op de grond houden. Iemand probeerde 112 te bellen, maar dat lukte om de een of andere reden niet. Toen kwam R in actie en belde ook, pas na de derde keer kwam er iemand aan de telefoon. Of ze wel rustig aan deden met de dief, anders konden ze daar problemen mee krijgen! Uiteindelijk waren ze er met een paar minuutjes en bleek de man al bekend te zijn en het was een beetje jammer voor hem dat hij nu betrapt was.

 :

Ook voor R was dit de tweede keer. De eerste keer belde hij 112 voor zijn anderhalf jaar jongere zus. Ze zat bij hem achterop de fiets, met twee benen aan één kant en toen reden ze iets te dicht langs een hek, waardoor M van de fiets viel en met een harde klap op haar hoofd terecht kwam. Het was iets verder dan het eind van de straat en ik kon er gelukkig gauw naar toe. Ik had niet eerder iemand zoveel pijn zien hebben (of ik moet het zelf tijdens een bevalling zijn geweest). Gelukkig kwam het allemaal weer goed, maar de schrik zat er even goed in.

.:

Nou, de tweede keer van H. was niet nadat hij uit zijn werk kwam, maar van zijn vriendin. Toen lag er ook ergens een man op de grond, dronken geloof ik en ook met een bebloed hoofd dacht ik... dat is al wat langer geleden:)

.:

Zo, dat waren de dappere heldendaden van onze zoons.
Ik ben gestopt met de roze deken, er was niet genoeg roze wol meer in de winkel, dus heb ik er wat andere kleurtjes bij gekocht en overnieuw begonnen. Er komt nog wel eens een foto, eerst maar eens even een eindje op weg komen!

open:

Ik ruik de lente en heb er zin in!

4 opmerkingen:

 1. 112, fijn dat het er is. Wij hebben een keer de brandweer moeten bellen, voor een brand in onze garage. We zijn nog steeds dankbaar dat ze zo snel ter plekke waren. Mijn dochter moest wel even snel uitleggen hoe ik het in moest toetsen in mijn mobiel (de telefoon deed het niet meer door kortsluiting). De kinderen moeten er nog wel eens om lachen. :-)
  Groetjes, Marijke

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, ze zijn er best snel bij, hoewel het soms lang lijkt als je er bij bent betrokken.
   Haha, leuk met dat mobieltje!

   Verwijderen
 2. Wat fijn als je kinderen zo kunnen optreden als het nodig is, ze weten wat ze moeten doen. Dat geeft als moeder een gerust gevoel inderdaad! Enne ik ben erg benieuwd naar je deken.... Lekker even iets voor jezelf doen is ook belangrijk, maar het word weleens verdrongen door taken die belangrijker zijn/lijken. Veel plezier met het maken!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja dat is zeker geruststellend!
   Dat iets voor jezelf doen heb ik echt nodig, minstens 1 keer in de maand;-)

   Verwijderen