donderdag 10 maart 2016

Wat geven wij aan Jezus?

Het is morgen alweer een week geleden, maar het was zo mooi dit, dat ik er nog iets van wil delen! Om de twee weken komt de jeugd uit (deze keer) 3 of 4 verschillende gemeenten samen om de Bijbel te bestuderen, en te zoeken naar mogelijke toepassingen voor hun dagelijkse leven. Vrijdag was het bij ons thuis, de groep was nog nooit zo groot geweest, een huiskamer vol!


R. had een heerlijke groentesoep gemaakt en daarbij broodjes bitterbal. Dat ging er goed in.


Toen gingen ze uit elkaar in groepjes van 5. Gelukkig grenzen onze Chinese buren aan de tuinkant aan ons en hebben we toen zij er kwamen wonen een deur naar hun tuin gemaakt. Daar kon deze avond een groepje heen. En als we toch die kant op gingen, liepen we door hun huis naar de volgende straat en ging er nog een groepje naar de buren daar. Een beetje huiskerk-idee-achtig.


En in ons eigen huis konden we ook nog 3 groepjes kwijt... of nee 4 zelfs! S wilde namelijk ook Bijbelstudie doen en dat deed ze toen samen met haar papa! Ze weet nu helemaal precies wat een profeet in de tijd van de Bijbel was en wat hij deed:)

Het ging deze avond over de wonderbare spijziging en ik zal er zomaar een paar dingen van opschrijven die er uit werden gehaald.:
 • Het is goed om een plan te hebben, om eerst na te denken/ te bidden voordat we doen! In Joh. 6:6 staat het er zomaar even tussen haakjes: want Hij (Jezus) wist Zelf wat Hij zou gaan doen.
 • Laten we de kinderen nooit kleineren of bespotten om hun bijdrage!
 • Laten we ook dat wat wij hebben niet verachten, hoe klein het ook is, God kan er iets mee doen.
 • Wat gaan we de komende tijd aan Jezus geven?
 • De tegenstelling is groot, aan het eind van deze dag wordt Jezus erkent als profeet, als Messias, maar niet lang daarna (het was kort voor Pasen) zou de menigte het uit roepen dat Hij gekruisigd moet worden. Het is belangrijk dat we trouw blijven aan Jezus, ook als het een kant op gaat die ons niet zo aantrekkelijk lijkt.
 • De hoeveelheid brood die na de maaltijd overblijft, 12 manden vol, laat zien dat God overvloedig geeft, niet precies genoeg voor iedereen, maar eigenlijk veel te veel!
 • Wees dankbaar voor alles wat je krijgt! Zelfs al is het in jouw ogen niet genoeg!
Ik vond het erg fijn om er bij te kunnen zijn, ook in een van de groepjes. Heb er zelf ook weer van geleerd. En verder ben ik vooral dankbaar voor deze nieuwe generatie, die een plek heeft in Gods plan!
Op mijn facebookpagina staat nog een filmpje waarin ze aan het zingen zijn, leuk om de sfeer te proeven!

2 opmerkingen:

 1. Heerlijk zoveel jongeren bij elkaar en dan zo met elkaar te kunnen leren.... Wat een zegen en rijkdom he! Het filmpje is geweldig

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wauw, Lieneke, wat is dit mooi!
  De kinderen van toen die dit zo vol overtuiging zingen, het ontroert me!
  En dan de muziek in jullie huis, dat is toch wel een soort rode draad.
  Bemoedigend!

  BeantwoordenVerwijderen