donderdag 31 maart 2016

Ontzettend stil in huis


Wat een drukke week was het met Pasen. Er moest veel gebakken worden. Mar maakte 4 taarten voor de 1ste verjaardag van onze oppasdreumes. En R maakte 6 plaatpizza's voor in de kerk. Zelf heb ik  me op alle zomer/winterkleding gestort en konden er uiteindelijk 8 vuilniszakken de deur uit! Opgeruimd staat netjes! L was twee dagen voor Goede Vrijdag ziek en alle meiden hadden dinsdag ook nog vrij. En zoals altijd is S op woensdag vrij en omdat ze vannacht flinke buikgriep kreeg, blijft ze vandaag en ik denk ook morgen ook nog maar thuis.

Maar nu is het zo ontzettend stil in huis en ik geniet ervan! S ligt al een poos te slapen op de bank. 
Ik hoef helemaal niks vandaag. En mooie momenten van de afgelopen week komen bij me boven. Bijvoorbeeld die van goede vrijdag. Er werden tijdens de preek verschillende situaties geschetst, waarop we als gemeente antwoordden: 'It is finished!' Anders dan alle andere keren dat we iets hardop uit 'moeten' spreken, klonk het ontzettend hard! En toch, ondanks dat het hard klonk zag iemand kans om daar nog ver bovenuit te komen wat volume betreft. Achteraf bleek het een (iets) oudere, stille, rustige man te zijn, waardoor het nog meer indruk op me maakte. Zo af en toe hoor ik het nog steeds en het doet me goed: 'IT IS FINISHED!!!'

En op eerste Paasdag werd ons schoolbord bij de ingang van het gebouw gezet en mocht iedereen in zijn eigen taal 'Hij is opgestaan' of 'Jezus leeft' opschrijven. Dit was nog niet alles, maar al heel leuk!


Een ander mooi moment was op tweede paasdag, we ontbeten met het gezin en maakten samen een woordgedicht. Deze kun je lezen op mijn andere blog!

Ondertussen lees ik veel en schrijf ik er over, maar misschien heb je dat wel gemist.
Daarom nog een paar boekrecensies die ik jullie wil aanbevelen:
'Blijf in Mij' van Ron van der Spoel
Een leuk kleuterboekje: 
'De koning wacht op jou!' van Tanneke Dorgelo en Maaike van den Akker
En een heel mooi Bijbelstudieboekje die ik samen met L aan het doornemen ben, over het eerste hoofdstuk vertel ik in deze blog. Het boekje heet: 'Je Bijbel ontdekken, leidraad voor een tienermeisje' en is geschreven door Elizabeth George.

Inmiddels is mijn meisje wakker geworden en ga ik even wat eten voor haar klaar maken!
Fijne dag allemaal!1 opmerking: