donderdag 3 april 2014

40 dagen huishouden, dag 38

Deze 40 dagen, ik zal het maar eerlijk zeggen, zijn voor mezelf een beetje tegengevallen. Ik had gedacht dat ik zo door kon gaan als die eerste week. Ik had gedacht dat elk kiertjes en hoekje van het huis de stofdoek wel gezien zou hebben. Maar dat is niet zo.

Tips voor meer energie en een schoon huis
Pinterest

Jullie reakties vielen overigens niet tegen! Ik vond het erg leuk om te lezen dat sommigen erdoor aangestoken werden, al was het soms maar voor 1 dag;)

Laat ik vandaag een voorzichtige conclusie trekken. Je kunt niet altijd álles aan het huishouden geven. De vakantie lijkt voor mij de ideale tijd om eens flink aan de slag te gaan. Daar zou ik mijn voordeel mee kunnen doen. Deze conclusie had ik overigens niet aan zien komen toen ik hieraan begon. Het zal vooral om de periode gaan, zolang nog niet alle kids naar school gaan.

..
Pinterest

Ik stel me nu zo voor dat ik elke vakantie een weekje daarvoor apart zet en misschien wel serieus weer terug val op die 5 uur per dag. In de tussenliggende weken doe ik er dan alles aan om het bij te houden.

Een van de redenen waarom het me niet gelukt is 40 dagen alles er aan te geven, is omdat er echt nog meer dingen zijn die de aandacht vragen. De uitdaging hierin is om het te verdelen en ook niet al die andere dingen in één week te proppen. Dan wordt het pas echt een chaos en niet in het minst in mijn hoofd.

.
Pinterest

Nou, ik ben over deze conclusie wel te spreken. Wie weet blog ik dan in zo'n weekje nog wel eens 7 dagen een huishoudblog!

4 opmerkingen:

 1. Leuk, ik was heel benieuwd naar je conclusies!
  Na al die weken meelezen bedacht ik (op afstand:) dat zoiets me wel handig lijkt, die 5 uur, als ik in korte tijd veel gedaan wil hebben (lees: veel achterstand moet inhalen, of grote beurten die gewoon echt een keer móeten. Normaal gebeurde zoiets soms nog eens als ik bijna een baby kreeg, maar ja, bij gebrek aan baby's momenteel;)...).
  Maar goed, die ff-in-korte-tijd-veel-doen-manier lijkt me wel wat.Dan ben ik er daarna weer lekker vanaf, haha (die gedachte zit er dan wel weer achter).

  En misschien één dag in de week als de wiedewaai door mn huis gaan, en dan de rest vd week alleen de moet-dingetjes (iemand noemde dat pas: sporen wissen). Ik heb gemerkt dat ik best één dag super aktief kan zijn, en me dan ook voldaan voel, omdat er echt veel en hoognodigs is gebeurd. Maar dan vind ik het de dagen erna ook wel weer welletjes, en wil ik mezelf/kids lekker belonen met andere dingen:).

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het huishouden en ik, dat zal altijd wel wat botsingen blijven geven. Een beetje goed ritme ervaar ik als prettig, maar als ik alles echt volgens de boekjes zou moeten doen, zou ik aan niet veel andere dingen meer toekomen...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vond het geweldig je blogs en heb bewondering voor je hoe je het allemaal klaar hebt gespeeld .

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vind het ook superknap dat je de 40 dagen zo goed hebt 'doorstaan'! En nu even een weekje niets ;) En eigenlijk vind ik je wel leuk hoe ik je heb leren kennen, lekker makkelijk, dus te netjes worden? LIever niet hoor Lieneke! Groetjes :)

  BeantwoordenVerwijderen