vrijdag 4 april 2014

40 dagen huishouden, dag 39

Voor mijn idee ben ik de hele dag in beweging geweest. Wegbrengen en ophalen en alles op de fiets. Daar kan ik erg van genieten, van bewegen;).
Daar wil ik het nu nog even over hebben, over in beweging zijn.
Het is van de zomer twee jaar geleden dat ik begon met touwtje springen, elke avond in de tuin, dat viel niet mee en uiteindelijk is het weer opgehouden. Eind vorig jaar wilde ik weer oppakken en ik had het een paar keer gedaan en tot mijn stomme verbazing zag ik, terwijl ik aan het koken was, een grote Afrikaan op het plein aan de overkant van de straat, precies voor ons raam met zijn gezicht naar ons toe, touwtje springen. Deze man kwam die week hooguit 3 keer, daarna heb ik 'm nooit meer gezien. Hij ging zó lang door en ik vond het zo leuk om te zien, juist nu ik zo gemotiveerd was om het weer op te pakken en ooit eens lekker lang door te kunnen springen. Misschien was dat wel zo'n 'beeld', dat ik het even iemand anders moest zien doen om ervan overtuigd te raken dat het mogelijk was!
Voor degene die zich zitten te vervelen, kijk eens hoeveel je met een springtouw kan doen:


Nog niet zo lang geleden ben ik ook begonnen met hardlopen. Het heeft allemaal ontzettend veel voordelen, niet alleen maar afvallen! Nu na die eerste weken doorbikkelen begin ik er voorzichtig de vruchten van te proeven. Het geeft een kick om eindelijk die 15 minuten achter elkaar te kunnen springtouwen, zoals het ongetwijfeld een kick zal geven als ik 'straks' die 5 km. kan hardlopen. Dat zal nog even duren.

Eigenlijk verbaasd het me niks dat ik vroeger met gym altijd zo genoot en fanatiek meedeed en het geweldig vond als ik iemand voorbij ging met rennen. Nadat we 18 jaar geleden getrouwd zijn en zes kinderen gekregen hebben, is mijn leven echt veranderd, vooral 'figuurlijk'! Maar ergens onder een dikke laag stof (lees: vet!) zit het er toch nog! Nu hoef ik er echt niet meer uit te zien als toen ik 19 was, maar wat is het heerlijk om te sporten, je grenzen te verleggen en meer energie te krijgen!

Meer energie om het huishouden te doen natuurlijk!

Iconic Frontflip from Team Farang's Jason Paul
Pinterest

Freerun, ook zó leuk om naar te kijken!


2 opmerkingen:

  1. Ik heb genoten van al je blogjes. Zal ze gaan missen. deze is heel inspirerend.

    BeantwoordenVerwijderen