woensdag 30 april 2014

Nooit spijt van gehad

Gisteren was het onze trouwdag. We hebben het gevierd op een manier die bij ons past. Niet veel bijzonders gedaan, maar wel genoten van de grote en kleine kinderen om ons heen en benieuwd naar hoe het verder gaat.


samen
Pinterest

We keken ook nog eens in ons trouwalbum. We hebben die dag heel eenvoudig gehouden. Ik droeg de (voor mij perfecte en prachtige) trouwjurk van mijn schoonzus, we aten zelfgemaakte soep met broodjes in de zaal van de kerk, ik kon me niet eens meer herinneren of we nu wel of geen mooie bruidstaart hadden, maar zag 'm nergens op de foto staan, dus die was er niet;). Mijn broer maakte de foto's en het trouwalbum.
We waren nog maar 19, we hadden niet zoveel geld en we konden een leuk klein huurhuisje betalen en we wilden graag trouwen. Als we maar samen waren!

Hearts
Pinterest

Ik heb er nooit spijt van gehad. Het was een mooie dag, met prachtige bomen vol bloesem. Onze lieve ouders waren getuigen en mijn schoonvader was de dominee. Bijzondere momenten gedeeld met bijzonder geliefde mensen. Dat maakte het zo mooi, zo kostbaar, zo waardevol.

spring...
Pinterest

Gisteren gingen we ook nog even naar de Piekfijn en daar vond ik een boek voor één euro, dat toen ik het thuis even goed inkeek, denk ik heel mooi is. Het heet 'De belofte van de herder, Gods leiding in onze keuzes.' van J.I. Packer en Carolyn Nystrom. Het past ook nog eens mooi bij onze trouwtekst:

An Untroubled Heart, page 97.  Micca writes Psalm 32:8 brings such peace to my anxious heart when I don't know which direction to take.
Pinterest
Ik zal u onderwijzen en u leren van de weg die gij gaan zult.
Ik zal raad geven, Mijn oog zal op u zijn.
(Psalm 32: 8)
Ik kan bijna niet wachten tot ik kan beginnen met dit boek, maar zet het toch nog even in de boekenkast. Eerst die boeken nu maar uitlezen waar ik al in bezig ben. Toch wel even vluchtig door gekeken.
Het boek begint en dit blogje eindigt met een mooi gebed:

Lead us, heavenly Father, lead us
O'er the world's tempestuous sea;
Guard us, guide us, keep us, feed us,
For we have no help but Thee;
Yet possessing every blessing
If our God our Father be.
Saviour, breathe forgiveness o'er us;
All our weakness thou doest know;
Thou didst tread this earth before us,
Thou didst feel its keenest woe;
Lone and dreary, faint and weary,
Through the desert thou didst go.
Spirit of our God, descending,
Fill our hearts with heavenly joy;
Love with every passion blending,
Pleasure that can never cloy;
Thus provided, pardoned, guided,
Nothing can our peace destroy.


James Edmeston (1791-1867) 


3 opmerkingen: