dinsdag 1 april 2014

40 dagen huishouden, dag 36

Vandaag was een mooi huishouddagje. Vorige week woensdagavond hadden we een spreker, die aanmoedigde tot gebed voor de stad. Er waren drie stappen die we in praktijk konden brengen. De eerste stap was 'imagination', je vraagt aan God hoe Hij naar de stad kijkt en je daarvan een beeld wil geven. Het tweede was 'articulation', je brengt dit in gebed, je brengt het onder woorden. En het derde is 'activation', je handelt ernaar, je doet dit met een luisterend oor naar wat Gods Geest van je vraagt, vaak met hele kleine stapjes. Het kan lang duren, maar je houdt je vast aan het beeld of aan de belofte die God je gegeven heeft.

Spring
Pinterest

Goed, dit moest ik eerst even kwijt.
Vanmiddag lag ik even op bed naast die kleine en altijd val ik dan in slaap. Het zijn misschien maar 10 minuutjes en het zou leuk zijn als ik kon zeggen dat ik daar dan toch van opknap, maar ik word dan meestal een beetje vervelend wakker en al mijn goede voornemens om in het uurtje dat ze slaapt te doen, verdwijnen als sneeuw voor de zon. Maar vanmiddag werd ik wakker en zág ik de huiskamer voor me zoals die er uitziet als ik er met een emmer sop en dweil doorheen ben gegaan. Vervolgens sprong ik uit bed en had zin en energie genoeg om aan de slag te gaan. Heerlijk is dat, alles zo netjes en schoon, zelfs die paar vlekken die op het behang zaten, die ik al dagen heb gezien, maar altijd weer voorbij loop, moesten het onderspit delven.

colourfullflowergirl: Hou je van kleur?
Pinterest

Wat ik er nu eigenlijk mee wil zeggen is iets wat ik al eerder heb geweten, maar nu weer even als een heldere tip boven kwam drijven. Probeer het voor je te zien zoals je het graag zou willen hebben, breng het in gebed en ga er naar toe werken. Vandaag was het één stukje. Misschien zie je niet het huis voor je, maar wel de vrouw die je wilt zijn, met discipline en doorzettingsvermogen, die haar huis op orde heeft. Dit heeft niets te maken met jezelf vergelijken met iemand anders, of iemand anders willen zijn. Dit is het verlangen om te groeien in je karakter, en ja, uiteindelijk naar het beeld van Jezus.

He will also keep you firm to the end, so that you will be blameless on the day of our Lord Jesus Christ. God is faithful, who has called you into fellowship with his Son, Jesus Christ our Lord. ~ 1 Corinthians 1:8-9
Pinterest

Hopelijk is het niet te vaag, deze blog. Dat is niet mijn bedoeling. Soms zijn dingen nog maar net zo duidelijk voor me, dat ik nog niet echt goed de woorden weet te vinden om het kort en duidelijk te omschrijven.

Vandaag een nieuw record verbroken met touwtje springen: 11 minuten achter elkaar door! Ik heb nu eindelijk het idee dat het allemaal begint te werken!:)


1 opmerking: