woensdag 17 december 2014

Één ding

Gisterenavond heb ik de tijd genomen mijn hart uit te storten bij God. En ondertussen probeerde ik te luisteren. Ik kwam er achter dat, ongemerkt, mijn leven weer vol gelopen is met dingen die 'moeten'. Tot het Bijbel lezen aan toe. Ik had het zelf discipline genoemd, maar ook dat is soms goed om te doorbreken! Dus las ik alleen nog een stukje uit het boekje 'Omdat U bent...'.

Georg Pauli, Evening reading, 1884

'Omdat U alles bent,
hoef ik het niet te zijn'

Het duurde even voordat ik in slaap viel en toen ik eindelijk sliep, kwam er een klein meisje naast me liggen met wel heel erg warme handjes en voetjes. Ze hield haar hoofdje vast omdat het zo'n pijn deed. Ik ging een bekertje water voor haar halen en fluisterde haar lieve dingen toe. Uiteindelijk vielen we weer in slaap.

//

Gisteren ging het met het multitasken heel erg goed! Maar dat was juist niet de bedoeling. Vandaag ontkom ik er soms niet aan, maar lukt het me aardig om met één ding tegelijk bezig te zijn.
'Één ding'... het komt mijn hart binnen. Zondagochtend hadden we het er even over tijdens de cursus die we volgen. Deze twee woordjes schijnen vier keer in de Bijbel voor te komen. Als je maar één ding wil in je leven, dan ben je iemand die weet waar je voor leeft, waar je hart vol van is!
Naar mijn 'Éne ding' is deze blog genoemd, dat is waar ik mijn leven voor wil leven: 'het najagen van de Liefde', later heb ik dat nog iets uitgebreid: 
'God(s liefde) kennen, ontvangen, beantwoorden en doorgeven.'
Terug naar de basis is vaak het beste wat je kunt doen om weer tot rust te komen en te weten waarvoor je leeft, om je weer te kunnen verwonderen over Immanuël.

 Zomaar een krabbel

Het is half 6, S in bij me op schoot in slaap gevallen. Ik ga nasi maken en ook zelf de pindasaus maken. Heel lekker is dat! Vroeger had je nog weleens lekkere pindasaus in de winkel, maar ik vind ze helemaal niet meer lekker. En ik maak lekker veel!:)

Ik bracht vandaag twee meiden bij m'n vriendin en kon toen even wat boodschapjes doen. In de kringloopwinkel kocht ik een superleuk poppenbedje voor S. M'n vriendin gaat het aan haar geven voor d'r derde verjaardag. En ook kocht ik een mooi groot 'kerstboek', een al ouder exemplaar, met veel gedichten en verhalen. Vanavond ga ik een verhaal voorlezen voor de meiden. Toen ik terug kwam heb ik de kinderen van m'n buurvrouw mee naar huis genomen, had zij ook even wat tijd voor zichzelf:)

Dit plaatje vond ik zo mooi, dat ik het als achtergrond op m'n mobiel heb ingesteld:

The greatest gift... Merry Christmas!
4 opmerkingen:

 1. 'Omdat U alles bent,
  hoef ik het niet te zijn'

  Amen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja, een erg mooie tekst zoals Wendy het al herhaalde! Een om heel goed te onthouden! Leuk dat je zelf de pindasaus maakt, doe ik ook altijd ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooi. Vooral dat citaat. Dank voor het delen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oh, wat een prachtig blogje weer.. dat citaat, en ook dat 'één ding'.
  Dank je wel!!

  BeantwoordenVerwijderen