dinsdag 16 december 2014

Ik wacht op de vrede

Aan de volgende stiltetip ben ik niet begonnen.
Het was ´de kunst van het ophouden´.

https://www.facebook.com/geloofstoerusting

Ik vind het wel heel leuk dat dit boekje juist zo mooi aansluit op de boeken die ik eerder dit jaar gelezen heb over Benedictijnse leefregels. Een kleine verassing, want ik wist het niet.

Monday...

Ondertussen ben ik mijn zintuigen wel aan het trainen. Zo rook ik allerlei etensgeuren, toen ik om 17.00 uur nog even met S de hertjes oud brood ging geven en door de straten van de stad fietste. Misschien een beetje een raar tijdstip om zo in het donker met je peuter op stap te gaan. Maar we deden het vorige week ook en het was eigenlijk extra leuk! Maar vandaag deed ik het omdat de grote meiden naar ´home alone´ keken. Het lukt me niet om S dan bij de tv weg te houden, ze kijkt er ook graag naar. Dus zo maar opgelost.
Verder keek ik even diep in de ogen van mijn kind, voelde ik de kou na een rondje hardlopen pas goed toen ik weer binnen was, geniet ik elke keer weer met volle teugen van een kop koffie en hoorde S achterop de fiets haar (eerste?)zelf verzonnen liedje zingen: 'Daniël zit in de leeuwenkuil. God gaat hem helpeeeeen.' Prachtig!!

Verder... lees ik mijn Bijbel deze dagen wel, maar is m'n hoofd nog zo vol en moet er nog zoveel gebeuren, ik wacht op de vrede die alle verstand te boven gaat en die je met nog geen 1000 stiltetips kunt bereiken. 

Love Bikes, Black and White Photography http://www.amazon.com/The-Reverse-Commute-ebook/dp/B009V544VQ/ref=tmm_kin_title_0

Vandaag is de opdracht om te stoppen met multitasken. Hoe me dat afgaat lees je morgen!Zomaar een krabbel

Als ik de was vouw boven, speelt S lekker met de lego. Dit doet ze sinds kort. Ze heeft nu door wat ze er mee kan!


Gisteren even de tijd genomen om ons kerstboompje neer te zetten. L en S mochten 'm samen versieren. Met nog wat andere leuke lichtjes in huis is het best gezellig als het zo vroeg donker is.

3 opmerkingen:

 1. Heerlijk berichtje, zo puur geschreven vanuit het echte leven.
  Ik had trouwens dat boek ook pas geleend uit de bieb (over die stiltetips), maarrem... hoe erg kan het zijn... ik kwam er niet aan toe.
  Nu is mn boekje weer terug naar de bieb, maar heb ik december zo leeg mogelijk gehouden, en dat is al n heerlijk begin om weer stil te worden in mn hoofd.

  Dappere beslissing, van je Facebook. Nu heb ik geen Facebook, dus wat dat betreft weet ik niet wat het is om de keuze te maken om te stoppen, maar ik merk wel hoe moeilijk ik t bijv weer vind om minder te appen (dus niet telkens naar die smartphone grijpen), of te zappen langs blogs enzo (op n snelle, onrustige manier).

  Mooie, inspirerende blogberichtjes!
  Ik hoop dat je gauw weer lekker rust vindt in je hoofd, en dat Zijn vrede op je neerdaalt.
  (en dat hoop ik ook voor mezelf;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, je kunt het altijd nog een keer aanvragen:-P
   Ja, dat appen kan ook heel wat tijd in beslag nemen:(
   Bedankt weer voor je reaktie, gezellig!
   We moesten de Vredevorst maar eens op de koffie vragen!

   Verwijderen
 2. Ik heb een slechte reuk en een niet zo goed gehoor. Dus zintuigelijk ...

  Maar wat je zegt over dat die vrede is zo herkenbaar. Die heel speciale vrede vind je door het geloof. Door op Hem te zien. Onder Zijn vleugels, zeg maar.

  BeantwoordenVerwijderen