donderdag 18 december 2014

Mogelijkheden

Een mooi citaat:
'Een poosje geleden kreeg ik een brief van een man, waarin hij mij in niet mis te verstane bewoordingen vertelde dat ik er maar eens een poosje tussenuit moest om met God alleen te kunnen zijn. Hij was bang dat ik overspannen zou raken als ik dat niet zou doen. En toen ik mijn huisarts vertelde dat ik zo moe was, zei ze dat ik depressief was en gaf ze me een recept voor een antidepressivum. Maar ik weet het niet. Alles wat ik meemaak, zelfs het in de put zitten, zie ik als een mogelijkheid om God beter te leren kennen, niet als een probleem dat met een geestelijke retraite of een pil moet worden opgelost.' (Larry Crabb in  'Recht uit je ziel')
Wat een uitdaging klinkt hier doorheen! Een die het waard is ook. We lijken God niet nodig te hebben, omdat overal wel een (surrogaat)oplossing voor te vinden is. Ondertussen lopen we de kans mis, om onze Schepper beter te leren kennen. Zonde! Tot in de diepste betekenis van het woord.

A walk outside is always fun.

Zelf kan ik er ook wat van. Daarom ben ik blij met wat ik las. Niet denken in termen van 'problemen die (liefst zo snel mogelijk) opgelost moeten worden, maar in termen van 'mogelijkheden om God beter te leren kennen'.
Zo wil ik graag aan een nieuw jaar beginnen.Zomaar een krabbel

Morgen hebben we 22 jaar verkering! We waren allebei 16 jaar. 
Wat hebben we veel van God ontvangen door mooie en moeilijke tijden heen.
Elk jaar proberen we dat op de één of andere manier wel te vieren. 
Morgen ook, 
we hebben er zin in. 
En de kids ook!
Nog een citaat:

'Mijn vader vertelde mij eens dat hij dankbaar was voor de mogelijkheid om Gods Woord te geloven terwijl niets van wat hij voelde of zag hem steunde in dat geloof. Hij had na een openhart-operatie net een lijdensweg van tien dagen achter de rug.
Onderweg van het ziekenhuis naar huis zei hij: 'Er zijn op die afschuwelijke dagen heel wat goede vrienden op bezoek geweest, maar God heb ik niet gezien. Degene die ik het meest nodig had, kwam niet opdagen. Toen ik daar in dat ziekenhuisbed lag, heb ik zelfs niet één keer gevoeld dat Hij bij mij was.'
En toen hoorde ik hoe zijn stem stokte:
'Te bedenken dat Hij erop vertrouwde dat ik in Zijn aanwezigheid zou geloven gewoon omdat Hij gezegd heeft er te zullen zijn, zonder me enig ander bewijs te hoeven geven - ik ben toch zo dankbaar!' '(Recht uit je ziel' van Larry Crabb)


6 opmerkingen:

 1. Wat een mooie blog en quotes! Vooral die eerste vind ik treffend.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooie citaten! Ik vind juist die tweede heel rijk.
  En gefeliciteerd!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Gefeliciteerd! En dank je voor de boeken quotes.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. mooie citaten..bedankt voor het delen..

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dat is een hele les hè, om problemen te zien om God meer te leren kennen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Prachtige blog. En wij mogen het beamen. Wij hadden een heel zwaar jaar met diepe dalen. Maar de Heere was erbij. En daarom was het wel heel moeilijk maar ook zo rijk. Mooi geschreven!!

  BeantwoordenVerwijderen