vrijdag 2 januari 2015

Dansles 1

Gisteren ging ik even met M en L iets ophalen bij een oude zendelinge van in de 80 jaar, wij noemen haar tante A. Het werd onverwachts een ontzettend gezellig echt Chinees etentje, omdat een Chinese vrouw met haar twee kinderen zelf gemaakt eten meenam. Het was zo leuk! Er waren visballetjes, broccoli, tofu, bami en


mini-octopusjes! M en L aten ze op, ik heb het niet geprobeerd, ze leken nog veel te veel op octopusjes. En we leerden met stokjes eten. Ik bakte er niks van, maar heb wel alles tussen de stokjes gekregen en op kunnen eten. Als het niet snel genoeg gaat, dan is het heel gebruikelijk om het bord aan je mond te zetten en alles naar binnen te slurpen. Dat lukt me dan weer wel heel goed!


'Zo gaat het hier nu altijd, altijd verassingen!' zo sprak de gastvrouw. Ze ontvangt het allemaal uit Gods hand, maar is ook altijd beschikbaar om door Hem gebruikt te worden. 

Ondertussen was het al kwart over 3, half 4... en om kwart voor 4 zouden we naar m'n zusje gaan met de hele familie om nieuwjaar te wensen. Ik dacht aan het jaarthema en besloot alle stress achterwege te laten en te genieten van deze onverwachte ontmoeting en gezelligheid. Om kwart voor 4 gingen we naar huis, het was niet zo erg dat we iets later kwamen. En terwijl wij de deur uitgingen, kwam er een ander Chinees echtpaar met drie kinderen, die al 'omaaa' roepend, naar binnen renden. Tante A heeft het niet door gehad, maar ze leerde me een mooie eerste les in het 'dansen op het ritme van de Geest'!

S. kreeg nog een cadeautje van haar oom en tante. Ze zit nu naast me op de bank een ketting te rijgen. Dat is nog best moeilijk, maar na een paar keer proberen had ze de smaak te pakken!
3 opmerkingen:

 1. Wat een leuke, ontspannen dag lijkt me dat. Ik zou ook geen mini - octo's eten. Lijkt me niet lekker. Mooi thema (en mooie achterkant van je blog)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een mooi verhaal!
  Een gezegend 2015 toegewenst!

  Lieve groetjes, Dieneke

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hihi, nee, ik zou ze ook niet opeten hoor ;) Lijkt me erg gezellig zo'n etentje!

  BeantwoordenVerwijderen