maandag 26 januari 2015

Voorjaarsschoonmaak

Voorjaarsschoonmaak: vijf tips

Het is misschien gek, maar ik moet steeds maar denken aan een voorjaarsschoonmaak.
Het lijkt me zo heerlijk om het hele huis systematisch te bewerken met een sopje.
Maar ja, wie mij een beetje kent.
En toch, ik kan het weer niet laten om een plannetje te maken. 
Heb er even over gedacht om er weer een 40-dagen project van te maken, maar vorig jaar begon ik daar ook vrolijk aan, elke dag 5 uur huishouden, mwoa, dat werd het niet echt. Iets officieels word het dus niet. Maar ik dacht wel, optimist die ik ben, als ik nu alvast begin, dan ben ik op 21 maart wel klaar. En af en toe zal ik er eens een blogje met wat foto's aan wagen. Vandaag heb ik een miniscuul klein beginnetje gemaakt en het gootsteenkastje schoon gemaakt. Daar liggen de boodschappentassen, de flessen frituurvet (lege, daar kan ik het oude vet in doen), een tas met glas en een tas met lege flessen, het afdruiprek, het afwasteiltje (alweer een paar maanden in goed gebruik, omdat de vaatwasser kapot is) en het blik (de veger is al een poosje kwijt, we gebruiken de bezem als het nodig is). Geen foto, niks bijzonders, alleen weer lekker schoon en opgeruimd!

Tijd voor een spirituele voorjaarsschoonmaak!

Waardoor ik geïnspireerd ben geraakt kan ik niet zomaar in een zin verwoorden, maar ik kan wel een paar dingetjes noemen:
  1. Bij de Lidll heb ik wasmiddel gekocht, stukken goedkoper dan ik er altijd aan kwijt ben. Ik hang de was op onze kamer aan een droogrek en het ruikt elke keer zó lekker als ik onze kamer binnen kom, dat ruikt naar meer!
  2. Het volgende citaat uit het dagboek 'Geheel voor Hem' van Oswald Chambers: ' "Ziet naar de vogelen des hemels". Hun enig doel is te gehoorzamen aan de levensdrang die in hun binnenste bestaat, en God zorgt voor hen.'
    Dit kleine woord bemoedigd me. God vraagt geen grote dingen van me, alleen de taak te doen die Hij me heeft gegeven. Voor de rest zorgt Hij! 
  3. Die kleine meid van ons wordt groter en daardoor wordt het steeds makkelijker om eens wat extra's te doen. Ik proef en geniet de vrijheid die dat met zich mee brengt.
Did I just write that title? Aren’t Christian women supposed to be quiet? Gentle? Submissive? Eye’s wide shut? The soft, invisible wind beneath some man’s wings? Aren’t we supposed to be sweet and small? Like a little grey mouse? Mice don’t roar.
Nog even een mooi plaatje! Klik erop en je komt op een inspirerende weblog van Natalie! 

Een krabbel over de kids

Onze oudste zoon (17) is vanochtend weer vertrokken met Bivak. We waren vanochtend nog even samen in de keuken en hadden een gezellig praatje. Helaas kan hij geen baan bij defensie krijgen, dat is een flinke tegenvaller voor hem. Maar hij is niet de enige in zijn klas. Sterker nog, er is er tot nu toe nog maar 1 die dat wel kan. Toch is deze opleiding geen weggegooide tijd, het is een mooie opstap naar een volgende, hoewel we nog niet precies weten wat dat gaat worden.

Onze tweede zoon (16) vertrok vanochtend voor het eerst dit schooljaar op de fiets naar school. Mijn hart maakte een vreugdesprongetje toen ik hem zag vertrekken. Vanaf de zomervakantie had hij ontzettend veel pijn in zijn rug, door een wervel die iets verschoven was. Hoewel daar nog niets aan veranderd is, heeft hij de afgelopen maanden fysio gehad om zijn spieren sterker te maken, wat er voor zorgt dat de pijn weg is. We hopen zo dat het weg blijft!

Onze oudste dochter (14) is druk bezig met naald en draad. Iets wat ik haar niet vaak zie doen. Het is voor een opdracht op school om zelf een kledingstuk te ontwerpen en te maken. Het wordt iets voor een te vroeg geboren baby.

Onze dochter van 13 danst het liefst de hele dag met het WII-spel dat ze voor haar verjaardag heeft gekregen.

Onze dochter van 10 schrijft brieven met haar oom uit Zeeland. Heel erg leuk om die brieven te lezen, zowel van haar oom als van haar zelf! 

Ons meisje van 3 slaapt tegenwoordig steeds vaker de hele nacht in haar eigen bed. Maar vannacht kwam ze toch weer lekker bij ons liggen. En ze sliep tot kwart over 8 uit!


Zo knap hoe ze al binnen de lijntjes probeert te kleuren!

 
2 opmerkingen:

  1. Nou ben ik weer helemaal bij; wat jouw kinderen betreft. Sneu voor je oudste dat het geen defensie wordt. Is marechaussee ook niets voor hem? Of valt dat ook onder defensie?

    BeantwoordenVerwijderen