zaterdag 3 januari 2015

Troost, levend makend, verlustiging en hulp


De laatste avonden lees ik aan tafel uit Psalm 119. En elke keer als ik een tekst lees, waar ik graag nog een keer naar wil kijken, dan onderstreep ik 'm. Daar merkt niemand iets van, omdat ik het op m'n mobiel alleen maar hoef aan te tikken. Veel liever lees ik uit een gewone Bijbel, maar voor nu is het even goed. Dit zijn de 9 teksten en ik vind het mooi om ze op een rijtje te zien. Bij elke tekst zal ik een mooi plaatje zoeken en er iets bij schrijven. En ik hoop dat je je er in kunt verlustigen!

music
 Neig mijn hart tot uw getuigenissen en niet tot winstbejag.
Mijn hart neigen tot getuigenissen, betekent dat ik graag naar mensen luister of uit boeken lees van Gods weg met de mens. En winstbejag uit de weg gaan... dat hoeft niet persé om geld te gaan.

don't lose your grip on love and loyalty. tie them around your neck; carve their initials on your heart. proverbs 3:3
Dit is mijn troost in mijn ellende, dat Uw belofte mij levend maakt.
Gods beloften, en wat zijn dat er veel, maken levend! Ze zouden me troost kunnen geven in moeilijke tijden als ik mijn ogen er op vestig en niet blijf kijken naar mijn ellendige toestand.

Lovely <3<3
Laten zich tot mij wenden wie U vrezen, en wie Uw getuigenissen kennen.
Dit gaat denk ik over mensen die op je pad komen. De Psalmist vraagt hier of die mensen naar hem toe zullen komen, die God kennen. Ik denk om zich samen te kunnen verheugen in Wie God is, maar ook om elkaar op te bouwen en te bemoedigen en aan te sporen.


.
Ware Uw wet niet mijn verlustiging geweest, dan was ik vergaan in mijn ellende.
Opnieuw het woord 'ellende', hier zijn het niet de beloften die troost geven, maar het verlustigen in de wet, in het woord van God. Dit is de tweede aanwijzing hoe ik kan leven in moeilijke tijden. Het verrast me.

.This is so cozy! hopefully that is faux fur though.
 Schraag mij naar Uw belofte, opdat ik leve, laat mij met mijn hoop niet beschaamd uitkomen.
Een mooi gebed.

Orderville Canyon in Zion National Park, Utah
Treffen mij nood en verdrukking, dan zijn Uw geboden mijn verlustiging.
Opnieuw: Juist in tijden van nood en verdrukking, als alles in je leven misschien wel afgebroken lijkt te worden en niets meer zeker is, juist dan je verlustigen in Gods geboden, waarvan ik geloof dat het heel Zijn Woord omvat.


Heel Uw woord is de waarheid, al Uw rechtvaardige verordeningen zijn voor eeuwig.
Dat verlustigen in God...dat is zo heerlijk, omdat het voor eeuwig is. Over de grenzen van de tijd en zelfs van de dood heen. Waar ik hier in dit leven al mee kan beginnen, zal iets zonder eind kunnen zijn, alle moeite waard lijkt me zo.

Beautiful light
 Zevenmaal daags loof ik U om Uw rechtvaardige verordeningen
Het 'zevenmaal daags' trof me. Ik wil er voor mezelf geen 'wet' van maken. Het is of ik een kijkje in het leven van deze Psalmist mag nemen en het maakt me jaloers!

...
Mijn ziel leve, en love U, mogen Uw verordeningen mij helpen.
Troost
Levend makend
Verlustiging
Hulp

Dat zijn Gods geboden, Zijn verordeningen, Zijn beloften, Zijn wet, Zijn getuigenissen.

Eigenlijk zou ik veel vaker mijn hulp bij God mogen zoeken dan ik nu doe. En eigenlijk zou ik veel meer vreugde kunnen vinden in het kennen van Hem dan ik nu beleef. Eigenlijk zou ik me veel meer getroost kunnen weten, door die eeuwige armen die onder mij zijn.
Dan zou ik veel meer loven!
Dan zou ik veel meer Léven!

fiddle

5 opmerkingen:

 1. Tjonge, mooi wat je schrijft. Het ontroerd me, inspireert me... fijn! ...en dankjewel voor het delen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. wij gaan met onze family nights de komende tijd ook aan de slag met Psalm 119 ;)... grappig ... mooie blog! en mooie teksten...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel erg mooi, met de foto's wordt het nog beter verwoord, Lieneke.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Prachtig! Bij die tekst "Laat zich tot mij wenden, wie u kennen" moest ik ook denken aan alle blogs die ik zo nu en dan weer bij lees. Zoveel mensen die god zoeken in hun leven, en daarvan getuigen. dat bemoedigd mij enorm. jij bent één van die mensen die God in mijn leven geeft om me te helpen. dank je wel. Dank U wel.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat zijn de Psalmen toch ongelofelijk mooi. De 2e en 6e doen mij veel.
  Zoveel rijkdom in slechts 1 psalmpje.. ;)
  Dankjewel voor het delen.
  p.s. mooie plaatjes ook

  BeantwoordenVerwijderen