woensdag 21 januari 2015

Give Him Glory!

Bible for the bride

In een klein, smal, duister, luguber straatje heeft de gereformeerde gemeente een inloophuis gevestigd. Je kunt er bijna dagelijks binnen lopen voor een praatje en een kop koffie of thee. Er zijn ook crea-ochtenden, thema-ochtenden, kinderclub en maaltijden. Ik vind het zo mooi! Het gemoedelijke, rustige en vriendelijke spreekt mensen aan.
Gisterenavond stond dit inloophuis ook open ivm de gebedsweek. Het was weer heel anders dan de vorige avond. Het ging over Abraham die bidt voor de stad Sodom, waar zijn neef Lot woont. Wat ik nog nooit eerder zo gehoord/ bedacht heb, was dat Abraham hier een voorafschaduwing is van onze Hogepriester Jezus, die aan de rechterhand van de Vader voor ons pleit.

"The Spirit and the bride say, "Come." Let anyone who hears this say, "Come." Let anyone who is thirsty come. Let anyone who desires drink freely from the water of life." Revelation 22:17

Wat ik ook heel erg mooi vond, is dat ik mijn Spaanse broeders en zusters van de avond ervoor daar ook ontmoette. Tijdens de koffie na afloop maakte we even een praatje. Wat leuk om elkaar zo te leren kennen. Wat heerlijk dat we zo bij elkaar kunnen zijn! Over voorafschaduwingen gesproken! Wat een feest zal het in de hemel zijn. Als alle kritiek, alle muren, grenzen en verschillen wegvallen en als er maar één Iemand in het middelpunt staat!

.

5 opmerkingen:

 1. Mooi , wij hebben het hier ook.....prettig om elkaar te vinden in eenheid

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heel mooi!
  Dank dat je dit deelt. Ik kon er niet bij zijn. Maar fijn om dit te lezen met mooie foto's en teksten. Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wauw, prachtig om te lezen, als heel verschillende mensen samenkomen, één voor God!

  BeantwoordenVerwijderen