dinsdag 27 januari 2015

Met volle overgave en passie

Gisteren had ik het koken uitbesteedt aan Mar (13), zo heerlijk als je kinderen groot genoeg zijn om dat ook te kunnen en het nog leuk vinden ook! We aten broccoli, verse worst en aardappels. Weten jullie dat ook weer!:)
Maar toen zag ik mijn opruimwoedekans schoon en heb een gedeelte van de kast in de meidenkamer helemaal opgeruimd. Dat betekent dat er nu op 1 plank een grote plastic doos met deksel erop staat, waarin allemaal boeken zitten. En deze niet allemaal los en uiteindelijk zeer chaotisch in de kast liggen te slingeren.


Toen dat eenmaal gebeurt was, kon ik de resterende planken niet ongemoeid laten. Heb een heleboel oude schriften en toetsblaadjes van vorig jaar weggegooid, nu staan er alleen nog doosjes met wat oude schoolspullen. Ook de onderste plank was te betreuren, daar lagen alle verkleedkleren overhoop. Nu zit alles weer netjes in de koffer. S wilde er gisteren gelijk mee aan de slag, maar van mij mocht het vandaag pas. Ze is het alleen nu vergeten. Ik denk dat ik haar er later in de middag nog even mee ga verrassen. Ze wordt dan altijd een beetje zeurderig en huilerig. Nu waarschijnlijk niet.

Ik moest gisteren nog even om haar lachen, ze is hier wel 10 minuten met volle overgave en passie mee bezig geweest!


Vandaag heb ik de was bijgewerkt, de vloer in de huiskamer en de keuken gedweild en de ramen aan de straatkant gezeemd, mocht de zon zich op een onbewaakt ogenblik laten zien. En ik zit nog te broeden op een ander niet al te groot project...

.

Uhm... die donuts zijn gewoon lekker om naar te kijken! We doen het hier vanmiddag met een lekker plakje kandijkoek, beetje boter erop, kopje koffie erbij...yum! 
En heel misschien nog wat popcorn poffen, maar wil dat eigenlijk tot morgen bewaren. Moet ik nog even met iemand uitvechten.

4 opmerkingen:

 1. Wat ben je productief geweest!! En wat geeft dat een heerlijk gevoel hè als je de kast weer eens 'opschoont'! Hier moet het ook nodig gebeuren.... ;-(
  Vandaag heb ik me beperkt tot het geven van een iets betere keuekbeurt dan de frnse slag... Gister de badkamer grondig gedaan... En verder nog bezig met allerlei papieren rompslomp rondom het overlijden van mijn moeder.... Dàt vergt energie kan ik je zeggen! Je kunt beter 5 kasten schonen!
  Groetjes,
  Marian

  BeantwoordenVerwijderen
 2. O, wat een goed idee om ze zo op te bergen, die boeken. M. wil haar kinderboeken weg hebben uit haar kamer en ik zag opeens in de gangkast een opberg-box staan, die leeg was. Dus mag ze haar boeken op gaan ruimen.

  Ikzelf ben bezig om de boekenkast op onze slaapkamer schoon te maken. Wat een stof en spulletjes er achter al die boeken liggen ... daar ben ik helemaal verbaasd over.
  Nou, veel schoonmaakplezier toegewenst. Laten we het gezellig maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heerlijk gevoel als je opruimwoede nette sporen achter laat :).
  Blijft bij mij ook een aandachtspunt.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heerlijk gevoel als je opruimwoede nette sporen achter laat :).
  Blijft bij mij ook een aandachtspunt.

  BeantwoordenVerwijderen