dinsdag 16 april 2013

Wees bemoedigd!

Vanochtend kwamen we met z'n drieën bij elkaar. Om te bidden voor Noord-Korea.
Het is alweer een paar jaar geleden, dat we hier wekelijks voor bij elkaar kwamen. Wat was dat een goede tijd! En wat is onze liefde voor de mensen in dit land gegroeid. Als er dan eens een Noord-Koreaan op het voetbalscherm tevoorschijn kwam tijdens het WK, dan keek ik ineens ook heel geïnteresseerd naar het spel, dat mijn aandacht normaal gesproken niet heeft. 

Het is het land dat bij Open Doors al jaren op nr. één staat op de ranglijst van landen waar christenen vervolgd worden. Hoeveel gebeden zijn er al niet opgezonden naar de troon van God? Er lijkt nog niet veel te veranderen ten goede. Ook wat betreft de landen in het Midden-Oosten, het lijkt alleen maar erger te worden. Laten we ons niet ontmoedigen, maar bemoedigen en aanmoedigen door Openbaring 5:


Toen het (Lam) de boekrol genomen had, vielen de vier dieren neer voor het Lam, evenals de vierentwintig oudsten, elk met een citer in de hand en met gouden schalen vol reukwerk - dat zijn de gebeden van de heiligen.

 *

En zij zongen een nieuw lied:
'Waardig bent U het boek te nemen en zijn zegels te verbreken; want U bent geslacht en U hebt hen gekocht voor God met uw bloed uit alle stammen en talen en volken en naties. U hebt hen voor onze God gemaakt tot een koninklijk geslacht van priesters, en zij zullen heersen op de aarde.'
en zij riepen luid: 
' Waardig is het Lam dat geslacht werd, de macht en de rijkdom, de wijsheid en de kracht, de eer en de heerlijkheid en de lof te ontvangen.'
En elk schepsel in de hemel en op de aarde en onder de aarde en in de zee, en alles wat daarin is hoorde ik roepen:
'Aan Hem die zetelt op de troon en aan het Lam lof en eer en heerlijkheid en kracht tot in alle eeuwigheid.'
En de vier dieren zeiden: 'Amen',
en de oudsten vielen in aanbidding neer. 


Wees bemoedigd, omdat onze gebeden zijn als een gouden schaal vol met reukwerk, een heerlijke geur voor God!
Wees bemoedigd, omdat Jezus, het Lam mensen uit alle stammen en talen en volken en naties heeft gekocht met Zijn eigen bloed!
Wees bemoedigd, God is bezig om al die mensen tot een koninklijk geslacht van priesters te maken, die zullen heersen op de aarde.
Wees bemoedigd, Jezus, het Lam is álle macht, rijkdom, wijsheid, kracht, eer, heerlijkheid en lof waard!
Wees bemoedigd, élk schepsel zal daarmee instemmen!
Ten slotte: 
Richt je oog op Hem en aanbidt Hem, heb Hem lief met alles wat in je is!





* Bekijk deze site voor meer prachtige bijbelse schilderijen.

1 opmerking:

  1. Wat prachtig dat jullie dit doen met elkaar! Mooi ook om te lezen dat jullie liefde voor deze mensen gegroeid is. De mensen daar hebben ons gebed zo hard nodig!

    BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.