woensdag 2 december 2015

Ma is 20 jaar geworden!

Een jaar of drie geleden ben ik eens uitgenodigd door iemand uit de buurt om een workshop 'dagboek schrijven' mee te maken met Coby Kremer. Ik kijk er met veel plezier op terug en zou het nog wel eens willen doen. Al schrijvend kom je soms op dingen die je zo gauw niet bedacht had en waar je zelf verrast over bent. 

onderweg met Jezus

Dit nieuwe dagboek van Coby is heel mooi! Je kunt er meer over lezen op mijn boekenblog.

Vandaag is het oppasdag. Elke dinsdag en woensdag heb ik een allerschattigst klein half-Chinees meisje om op te passen. Ze werd net wakker, draaide haar hoofdje om en slaapt weer verder. Ze ligt lekker onder de gehaakte deken, die bijna af is. Ik wil er nog een rand omheen haken, maar vind het zo'n klus, dat ik het maar uitstel. Het gaat er een keer van komen!Gisteren vierden een groep jeugd uit de kerk sinterklaas, daar waren R (16) en M (15) ook bij. Ze kwamen terug met o.a. bellenblazen, mondwater en stickers van egels. Dit is nu onze slaapkamerdeur:)Vandaag is een bijzondere dag, want 'Ma' is jarig! Ma is 20 jaar geworden en is de vriendin van H. Nu heb ik straks 3 (schoon)dochters die allemaal met 'Ma' beginnen! Vanavond gaan we er (bijna) allemaal naar toe. Ha en Ma (...ja, zo ga ik ze hier voortaan noemen!) hebben in januari al 3 jaar verkering. Ze hebben nog heel wat studiejaartjes voor de boeg, dus een trouwerij laat nog even op zich wachten. Ha had een heel romantisch cadeautje voor Ma bedacht, hij zou haar een dagje mee naar Parijs nemen. Dat was allemaal al geregeld voor die verschrikkelijke gebeurtenis. Morgen daarover meer!

Vandaag ga ik twee enorme stapels tijdschriften uitzoeken en in één grote doos doen. Er ligt nu een stapel in een veel te kleine doos en een stapel op een stoel...niet netjes!

 

6 opmerkingen: