zondag 13 december 2015

Winterthema: Wandelen met God

De knoop is doorgehakt. Mijn winterthema wordt: 'Wandelen met God'
Ik kan er een paar dingen over zeggen.

Ik heb een stappenteller op m'n mobiel en kom lang niet elke dag aan de geadviseerde 10.000 stappen. Daar zou ik bijna elke dag wel een wandeling voor moeten maken. En dat is wat ik deze winter dan ook wil doen. Hardlopen, wandelen, dat maakt niet zoveel uit. Ik geniet er erg van, vooral als ik weer eenmaal thuis ben. Echt, ik knap er enorm van op. Zeker wanneer ik in een dipje zit, moe ben of lui dreigt te worden! 
Tegelijk is dit een prettige manier om met God aan de praat te raken. Vandaar dat ik er 'met God' achter plak. Want dat wil ik ook echt. Ik heb het nodig. Ik vind het moeilijk om thuis alleen te bidden, maar er zijn heel wat dingen die ik graag met Hem wil bespreken!

obscvred: Source | Photographer:

De winterkou is misschien niet zo uitnodigend om buiten te lopen. Maar het valt nogal mee met die winterkou op het moment. En het is goed om buiten te zijn. Vanaf de 21ste ga ik er dagelijks serieus mee aan de slag. Tot die tijd ben ik niet zo streng. 
'Beter voor jezelf zorgen!' zei de dokter me een poosje terug, toen ze m'n hand bekeek, erg droog en last van ecceem.  Die woorden bleven hangen. En ik ga ze toepassen deze winter. Het is zo makkelijk om niet te gaan wandelen! 'De kinderen vinden het niet gezellig als ik weg ben' of 'ik kan beter de was gaan doen!' Maar daarmee doe ik mezelf en de rest tekort, want het is heerlijk om even buiten te zijn, even met m'n gedachte ergens anders en uitwaaien en er daarna weer helemaal te zijn!

Wandel jij ook?

13 opmerkingen:

 1. Mooi thema, ben benieuwd! Ik fiets veel, maar wandel graag eens met je mee! ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Go for it. Heel goed van je, mijn huisarts zei altijd: als je niet voor jezelf zorgt kan je ook niet voor een ander zorgen. En het is waar. Geniet van je wandelingen met God.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankje! Ja, het is ook waar, maar ik heb dat niet altijd even scherp.

   Verwijderen
 3. Afgelopen zomer hebben wij in de vakantie hetzelfde thema behandeld met family nights maar ook met onze eigen bijbelstudies daar... heel mooi en zo'n bijzonder thema!!
  liefs Ilse

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat leuk! Heb je daar over geblogd? Ben benieuwd naar je Bijbelstudies!

   Verwijderen
 4. Goede morgen!
  Bijna dagelijks wandel ik en bid tegelijk, want er gebeurt zoveel om en in mij heen. Op het ogenblik zit ik tijdelijk in een dal, maar blijf tegen mijn verstand in Hem aanroepen! Maar het liefst ben ik alleen in de natuur, om in alle stilte de hemel te bestormen met al mijn pijn, verdriet en dankbaarheid. O ja, ik heb veel twijfels in deze bittere periode, maar de hoop blijft overeind...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank voor het delen! Sterkte! Houd vast aan de Hoop, Hij die in ons is, is sterker dan die in de wereld is!

   Verwijderen
 5. Ik wandel 10 minuten op de loopband. Maar heb er een hekel aan omdat ik geen goede balans heb. Ik wandel gewoon mee met je blog. Dat is leuk.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. nee, net als jij gun ik me daar te weinig tijd voor. Alleen de zondagen proberen we erin te houden. Maar de lucht is nu vaak best lekker, dus eigenlijk vaker doen ja.
  De dokter heeft wel gelijk, goed voor jezelf zorgen, ook jij bent het waard!
  groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De zondag word denk ik de enige dag dat ik het mezelf niet verplicht:)

   Verwijderen
 7. Wat een goed idee zeg! Lopend "bid" idd makkelijker. En kun je je gedachten ook de vrije loop geven. Mss ga ik wel met je mee doen (als ik de tijd kan vinden om het echt alleen te doen).

  BeantwoordenVerwijderen