zondag 20 december 2015

Meer rustdag

Love Always Everywhere www.sarahmassini.com:

´Kun je alsjeblieft wat eten voor me mee nemen? Een plak krentenbrood of gewoon een boterham...'
Ik bel mijn lief op terwijl ik probeer iemands aandacht te trekken om haar nog te feliciteren met haar verjaardag van afgelopen week. En ondertussen ben ik nog met iemand aan het praten.
Pfff...maar het ging allemaal in een vriendschappelijke sfeer en we konden er om lachen. We stonden in de gang van de school, waar we onze kerkdiensten houden. Mensen waren druk bezig met converseren, jassen ophangen, welkom heten enz. Het is altijd een beetje rommelig.
Al drie jaar volg ik 's ochtends de DOTA cursus. Deze begon om 10.00 uur en gelijk daarna, met een half uurtje pauze, begint dan de 'gewone' dienst om 12.30 uur. En ik vergeet nog weleens iets te eten mee te nemen! Maar vandaag is de laatste keer DOTA, jammer!
Uiteindelijk schuift manlief naast me en stopt een zakje met twee sneetjes krentenbrood in m'n hand. Tijdens de worship schuif ik de ene hap na de andere naar binnen. Terwijl ik weer mee zing voel ik hoe moe ik ben en overweeg even om naar huis te gaan. Maar ik blijf toch maar. Ik moet lachen als ik de vrouw voor mij ook met een boterham zie en probeer me echt in te houden als mijn buurman een complete broodtrommel tevoorschijn haalt en gaat eten. Tja...
Soms ga ik na de ochtend naar huis, het is anders een lange dag van 10.00 - 14.30. Soms blijf ik.

Maar: In het nieuwe jaar gaat er iets veranderen. Onze 'gewone' dienst begint dan 's ochtends om half 11! Dat zal meer rust geven in ons gezin denk ik zo. Ik ben er blij mee en zie er naar uit.

Afternoon in the Kitchen !! This is such a sweet pic!! Mom is cooking and the little girl is happily playing while waiting for her mommy's food to be ready!! Aline ♥:

6 opmerkingen:

 1. Wat mooi dat zo'n cursus er is in jullie kerk.
  Grappig van die boterhammen en zo liefdevol dat je man brood voor je had.
  Fijn dat de dienst volgend jaar later begint.
  Wat meer rust op de zondagochtend is fijn.
  Gezegende dagen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, ik ben heel blij met die cursus! En het is heel fijn om het ook weer door te kunnen geven!
   De dienst begint niet echt later. De middagdienst van half 1 verschuift naar de ochtend, half 11. Het ochtendprogramma komt daarmee te vervallen of wordt naar een ander tijdstip verschoven, dat weet ik eigenlijk nog niet. Ben er wel blij mee!

   Verwijderen
 2. Ja, soms is het wel fijn om rustig aan te beginnen op zondag. Al denk ik dat je af en toe met heimwee achterom zult kijken :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, het is idd wel heel jammer dat die DOTA afgelopen is. Nu aan ons om het weer door te geven (lijkt het Evangelie wel, maar dat is het dan ook:)

   Verwijderen
 3. Is idd ook wel fijn als de dienst wat vroegere begint. Hopelijk brengt het idd rust in je gezin!

  BeantwoordenVerwijderen