dinsdag 5 augustus 2014

Die mevrouw heeft het er maar druk mee gehad!

Is dit geen heerlijk plekje om te lezen, te schrijven, te haken of gezellig met elkaar te eten?!


Echt zoiets wat je alleen in de vakantie doet:


Overigens heerlijk dat ik m'n was buiten kan hangen!


Vandaag was er een minimarkt in het 'dorp'. Terwijl S met papa een fietstochtje maakte, ging ik met m'n andere 3 meiden daar naartoe. Die mevrouw heeft het er maar druk mee gehad!


Het waren maar een paar kraampjes, maar wel heel gezellig. Ik zag heel leuke, gehaakte 'kinderponcho'tjes', nu weet ik hoe ze er in het echt uitzien ipv alleen maar op een plaatje.


Ik ga nog even terug naar gisterenavond.

We worden nog eens echte 'kikkerfotograafexperts!'


Nog een paar mooie bloempjes, waar we zomaar overheen stampen als we in de tuin lopen.
Als ik 's avonds naar bed ga, lees ik nog een stukje uit de Bijbel, maar ook nog even uit een ander boek. Dat is op dit moment 'Verblijven in God' van Jean Lafrance, een priester van de Katholieke kerk. Een prachtig boekje over gebed, waar ik door bemoedigd wordt. Ik citeer tussen de bloempjes in en sluit daar vandaag mee af!


'De Heilige Geest is in ons! Hij is de krachtige en nauwkeurige vakman die werkt aan onze vereniging met God. Hij lijft ons in in Jezus Christus; Hij onderwijst ons wat we tegen de Vader moeten zeggen. Hij geeft ons een nieuwe Geest omdat onze oude mens slecht en onbekwaam bleek te zijn. Hij bidt tot de Allerhoogste met zijn onuitsprekelijke verzuchtingen, Hij geeft eeuwige waarde aan onze zwakke inspanningen om ons te verheffen tot de hoogte van God. En hoe durf ik nog tegen mezelf te zeggen: 'Wie zal mij leren bidden?' terwijl ik zo'n Meester heb in het hart van mijn wezen? Hoe zou ik kunnen twijfelen aan de kracht van mijn gebed terwijl dit gebed - hoe armzalig en hakkelend het ook is - gesteund wordt door de scheppende Geest van de wereld? Nee, ik zal mezelf niet meer zoeken in het gebed, ik zal niet meer in mijn armzalige ik gekeerd zijn, want in geloof heb ik de Geest van God ontdekt die zich verbreid heeft in mijn hart.'

2 opmerkingen:

  1. Ik geniet van je citaat, prachtig dank je wel!
    Mooi blogje, is dat jullie achtertuin? Heerlijk plekje!
    Ik trapte op vakantie bijna óp een kikker, gelukkig maakte hij zich op tijd uit de voeten! :-)
    Groetjes, Marijke

    BeantwoordenVerwijderen