maandag 18 augustus 2014

Een parel voor 50 cent

Laat ik beginnen met twee nogal vage foto´s. Het is uit te leggen... Gisteravond ging ik samen met mijn lief een wandeling maken in het donker. Allen R en M waren nog op, dus die pasten een beetje op. Wat was het donker. Er is hier in de buurt zo´n mooi, romantisch bospaadje, maar in deze duisternis vond ik er niet zoveel romantisch meer aan. De foto hieronder laat zien hoe donker het was:


Ik wilde al gauw weer terug, voordat het vage licht achter ons ook niet meer te zien was. Toen liepen we nog even een eindje de andere kant op, de weg op. Dat was óók heel donker, maar met enige regelmaat was er nog wel een lantaarnpaal. Toch wilde ik ook hier niet zo ver. We bleven samen even midden op de weg staan en keken vol ontzag naar de sterrenhemel. Het regende en toch zagen we ontelbaar veel sterren. Wat voel je je dan nietig en klein! Het was een kostbaar moment om daar zo samen te staan...
Dit is een foto van de sterrenhemel... de sterren kun je hier alleen niet zien:)


Vandaag regende het ontzettend hard en veel. Ik was heel blij dat ik nu ineens bedacht hoe dol ik ben op kringloopwinkels. Gauw een paar adresjes opgeslagen en het werd een leuk meidenuitje. In één van de winkels was er een speelkamer, waar je je kon verkleden. Met behulp van L lukte dat uitstekend!


Hier een andere winkel, kunnen jullie de sfeer even proeven.


Leuk mokje, lekker laten staan!


Wat weet ik nog goed hoe dat voelt! Heerlijk door de lucht springen. En maar blijven proberen, nog lang nadat degene die je optilde het zat waren!:)


Morgen gaat het weer regenen. Ik ga nog gauw wat adresjes opzoeken, richting de andere kant, dan vermaken wij ons wel weer.
En dan gauw naar bed! Ik heb een paar mooie boekjes gekocht in één van de kringloopwinkels. Dit is er één van. Het is een pareltje, echt waar, voor maar 50 cent! Hier wordt ik zo blij van... 
Ik heb nog geen geschikt citaat gevonden om hier te plaatsen, maar de eerste gedachte die me van de eerste paar bladzijden, bezig houdt is, dat we ons ipv te richten op wat God ons wil geven, ons kunnen richten op wat we voor God kunnen doen. Eigenlijk moet je het in de context lezen. Nou... misschien heb ik toch een citaat gevonden:


"Gedurende 45 jaar heb ik de vervolgde kerk mogen dienen. Ik ben getuige geweest van het zwaarste lijden en heb dit ook in mijn persoonlijke leven ondergaan. In al die jaren is mijn geloof gegroeid. Ieder incident in mijn leven heeft mijn geloof in Jezus Christus als onze Verlosser alleen maar versterkt."

2 opmerkingen:

 1. Leuk om over jullie vakantie te lezen! Grappig, ik heb ook altijd adresjes en uitjes voor slecht weer paraat.

  'k geloof inderdaad dat het boek een pareltje is, ooit kocht (en las ik tijdens een vakantie) een boekje van een zendeling die naar China ging, naar de Lisu. Dat heeft mij destijds ook zo verrijkt.

  Fijne dagen nog!

  groeten van Marijke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heerlijk, zo'n kringloopmiddag. Dan is regen toch nog ergens goed voor. Dank voor je citaat, een echte "meenemer" voor deze dag.
  Groetjes, Jannie

  BeantwoordenVerwijderen