donderdag 14 augustus 2014

Nuttige tijdsbesteding

De foto´s zijn er een beetje bij ingeschoten vandaag. Maar ik heb er wel één. Vanmiddag deden we een pot yatzhee, 6 potjes tegelijk. En omdat ze hier geen yatzhee-blaadjes hebben, doen we het gewoon op tekenpapier. Hier zijn ze druk aan het uitrekenen hoeveel punten ze hebben. Daar doe je natuurlijk wel iets langer over dan 1 rijtje.


Hoewel het weer echt prima is, merk je wel dat de temperatuur daalt. De meeste dekbedhoezen zijn weer gevuld met dekbedden! Ik heb geen man die kickt op het aansteken van de open haard, dus ga ik nu misschien wel even verzinnen of ik dat zelf kan regelen... maar ik heb écht geen idee hoe dat moet, jullie?
Lijkt me echt knus!

Gisterenavond zijn we naar een zomermarkt geweest, leuk dat zoiets in de avond is, dat geeft een andere sfeer. Gelukkig konden we daar nog 2 broden scoren, want die waren we vergeten en het was bijna op.

De vakantie is altijd een ideale tijd om je gedachten eens te laten gaan over het komende seizoen. Ik ben weer allemaal dingen aan het verzinnen, waarmee ik m'n tijd nuttig kan besteden. Ik denk er bijv. serieus over om van september t/m december m'n facebook even te laten voor wat het is. Ongemerkt gaat daar best wat tijd in zitten. 
Omdat S. bijna van haar middagslaapje af is, denk ik erover om tussen de middag over te gaan blijven op school. Een leuke break van de dag voor ons allebei en misschien ook wel slim om haar alvast een beetje aan het schoolleven te laten ruiken. Het duurt nog wel 1 1/2 jaar, maar ik merk dat ze zulke dingen best leuk vind.

Vakantie is ook een heerlijke tijd om wat meer in m'n Bijbel te lezen. Elke dag een brief uit het nieuwe testament is goed te doen en écht opbouwend. Het valt me op dat ze allemaal heel erg op bemoediging een aansporing gericht zijn. Er staan veel dingen in over 'de laatste tijd' en dat helpt me ook om al het wereld gebeuren een plek te geven. 

Nog even naar vandaag. Omdat het spelletje zo eindeloos lang duurde, was het al erg laat voordat we boodschappen deden voor het avondeten. Mar mocht vandaag koken en koos voor een kippepoot met bloemkool, patatjes, sla, appelmoes en een peperroomsausje. Was ook érg lekker. En terwijl zij aan de slag ging, ben ik met R (15) 5 km gaan hardlopen. Gezellig hoor, zo met m'n zoon! Toen we terug kwamen stond daar dus een heerlijk bord met eten en ben ik helemaal vergeten om er een foto van te maken, het was al kwart voor 8, maar zulke dingen maken het juist 'vakantie-achtig'!


4 opmerkingen:

  1. Bij veel supsrmarkten koop je een vuurblok dat is een verpakt houtblok voor de prijs van 1,11. Die steek je aan beide uiteinde gewoon aan het papier aan. Als hij eenmaal goed brand dan kun je er ander droog hout opleggen. Dit is de makkelijkste manier van vuur maken. En veilig. Het kan op vele manieren.droge kranten sprokkel houtjes dan droog hout erop en dan bij de kranten aansteken.zorg dat je de schuif van je schoorsteen/open haard los heb staan!! Anders krijv je de rook binnen. Als hij goed brand kan je hem weer ietsje dicht zetten anders trekt hij te hard. Met de eerste optie vuurblok gaat het het beste. Sukses. Liefs Jane

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuk om mee te lezen! Moest nog aan je denken toen ik aan het nadenken was over t nieuwe seizoen.gaat op vakantie toch beter dan thuis, gek genoeg. Geniet van je vakantie verder! Ik ren trouwens ook lekker hoor. Zelfs nog met Wilma gedaan in Frankrijk. :)

    BeantwoordenVerwijderen