maandag 4 augustus 2014

Kikkers en muizen

Wat een regen vanochtend vroeg, stel je nou toch voor dat dat zo de hele vakantie verder blijft... ik ben ook zo lekker positief ingesteld!:( Gelukkig dat ik me er nu bewust van aan het worden ben, misschien kan ik er wat aan doen. Alleen in de ochtend regende het wat en verder is het een prachtige dag. De halve middag zijn we bezig geweest met boodschappen doen. Eerst zochten we naar een Lidl of Jumbo, maar die konden we niet vinden, toen reden we tegen een andere supermarkt aan, maar na het brood en nog wat kleine dingen, vonden we die winkel toch écht veel duurder dan waar we naar zochten en zijn voor de overige boodschappen weer verder gaan zoeken, tot ik opeens bedacht dat ik een mobiel met internet heb en dus zo het adres op kon zoeken en via de tomtom in de auto de weg kon vinden. 

Aan het eind van de ochtend zijn de kids vanaf 10 jaar met hun vader meegegaan naar een zwemmeertje, ik verwacht ze niet zo vroeg terug. Heb het er dus ook even lekker van genomen met S. We hebben een wandeling naar de hei gemaakt, eindelijk kon ik haar laten zien wat een 'bos' is!


En zomaar midden op het paadje in de hei was een klein beetje zand en besloot ze dat ze daar wilde spelen! Natuurlijk, schoenen uit en spelen maar.Er zitten hier heel veel kikkers! Deze foto kon ik van heel dichtbij maken. Dat probeer ik altijd, meestal lukt het niet. Dan maak ik eerst een foto van een afstandje zodat ik het dier in ieder geval op de foto heb, dan ga ik iets dichterbij en maak er weer één en zo verder. Ik vind dit een hele mooie, vooral door die kleuren groen denk ik.


En 's avonds kwamen we er nog één tegen buiten, die L makkelijk even kon pakken. 
En binnen zagen we nog een kleiner exemplaar springen.
Ik schrik minder van een kikker, dan van een muis, die hebben we gisteravond ook zien lopen.
En muggen zijn er ook, ze steken en laten ons achter met enorme plekken die ontzettend jeuken!
2 opmerkingen:

  1. Lekker oerr, zo in de natuur! Geniet ervan.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. heerlijk om zo mee te genieten van jullie avondturen... wij hebben hier in de tuin ook veel kikkers, we moeten ze eigenlijk altijd redden, voor de katten ze vinden ;)
    Groetjes

    BeantwoordenVerwijderen