zaterdag 30 augustus 2014

Wat ik bedacht heb

Ja, de vakantie is nu echt voorbij. Maandag hebben de tieners nog een dag vrij, maar hoort niet meer echt bij vakantie vind ik. Het was een mooie zomer, ik voel me bevoorrecht dat er zoveel zegeningen waren die we konden tellen. De dingen die mis gingen en gaan op deze aarde hielden en houden me nog steeds bezig. Ook daarom is het goed om weer verder te gaan op mijn andere blog, die wat meer diepgang heeft.

 

De zomer mag dan bijna voorbij zijn, de herfst komt er aan. Een prachtig seizoen met al die kleuren. 
In de herfst wil ik deze blog weer oppakken. Hoe en wanneer precies weet ik niet, ik heb nog geen vast plan. Maar ik zal proberen mooie foto´s te maken en blogjes te schrijven die met het ´genot van de herfst´ te maken hebben.


Vanochtend weer hard gelopen, maar deze keer een ander rondje. Een heel grijs, druilerig, waterig rondje over de bruggen. Ik houd ervan om in de regen te rennen! Geniet met volle teugen van die natte spetters om mijn warme gezicht!

Ik brei een eind aan dit blogje door nog wat dingetjes te vertellen die ik deze zomer bedacht heb en welke ideeën er door mijn hoofd zijn gegaan:

 • In de maanden september t/m november (misschien wel t/m december) ga ik geen fb gebruiken. Gewoon om even niet afgeleidt te worden en aan mijn doelen te werken en van de herfst te genieten. Ik ga proberen om de dingen die ik anders op fb zou zetten, persoonlijker te delen met de mensen die me lief zijn.
 • In de afgelopen weken is duidelijk geworden dat 3 van mijn kids heel goed en ook heel graag zelfstandig kunnen en willen koken. We gaan eens even proberen of ze dat elke week kunnen. 
 • De dagen die overblijven voor mij om te koken, wil ik meer aandacht geven aan de maaltijden. Maaltijden bereid met zorg, aandacht en liefde dus.
 • De 'muskathlon' (een halve marathon lopen in Israël, waarvoor je 10.000 euro aan giften binnen moet brengen voor Open Doors) werd onder mijn aandacht gebracht en wát zou ik dat geld graag binnen willen halen voor Open Doors. Maar het is niet zo eenvoudig en er zitten veel haken en ogen aan. Misschien een mooi doel om voor mijn 40ste (of 50ste) levensjaar te vervullen?
 • Eerder had ik al een idee om iets voor Open Doors te doen. Nu heb ik bedacht, dat mensen iets 'gehaakts' bij me kunnen bestellen en ipv het geld naar mij, een mooie gift aan Open Doors te geven. De eerste 'opdracht' is binnen, het maakt me helemaal blij!
 • Die muskathlon heeft nóg iets in me wakker gemaakt en dat is toch te geloven dat ook ik de halve marathon zou kunnen lopen. Ik ga dus lekker door met lopen het komende seizoen. Het verst wat ik gelopen heb is 11 km, dat probeer ik langzaam maar zéker op te bouwen.
Dat was het!
En nu ga ik pannenkoeken!
Met liefde, zorg en aandacht!

4 opmerkingen:

 1. Leuk hoor! :) Heb je ook je regenjas aan als je door de regen rent??

  BeantwoordenVerwijderen
 2. prachtig! ik hou ook zo van herfst...alleen met al die bladeren al je fiets..is iets gevaarlijk...maar prachtig al die kleuren...ik lees graag u post...bedankt voor het delen

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, idd iets voorzichtiger doen. Leuk dat je zo enthousiast bent, dankje!

   Verwijderen