vrijdag 3 juli 2015

Kleuters, peuters en een schilderij

Drie keer in de week blijf ik over bij de kleinste kleuterklas. Dat heb ik nu al een heel jaar gedaan! In januari startte een nieuw klasje met 7 kinderen, wat ´mijn´ klasje werd. Inmiddels loopt het aantal tegen de 20. Nieuwe kleutertjes zijn meer dan schattig! Ik geniet van al die smoeltjes en praatjes! M. vind het ook heel leuk. Zo gauw ze vrij is, wat natuurlijk niet heel vaak voor komt, gaat ze mee en houd de kinderen lekker in beweging door spelletjes met ze te doen.
Deze week was het erg warm, maar wat zag het plein er leuk uit! Overal stonden minitentjes met dekentjes ervoor, hier en daar een ministrandstoeltje, allemaal op kleutermaat. Al weken lang is het thema ´kamperen´ en dat deden ze dan ook vandaag onder schooltijd. Deze keer bleven we ook buiten eten. Er stonden grote kannen met water voor als de kinderen dorst hadden en regelmatig zag ik een juf bezig met het insmeren met zonnebrandolie. Ik had een boekje meegenomen en M ging gezellig met een paar kinderen lezen.


Hier zie je L bijna uit het raam hangen. Zo eng vind ik dat! Het ging gelukkig goed. 
Van bovenaf zag het er denk ik ook erg leuk uit.


Vanochtend had ik de peuters voor het laatst voor de zomervakantie. Allemaal zwemkleding mee en lekker in het badje spelen. Niet dat kleine groene babybadje hoor! Verderop staat een groter bad. Hier even pauze met wat drinken en nibbits.


Nu is bijna iedereen weg. H bakt een eitje. R is werken, M is haar boeken inleveren en wilde S meenemen, Mar is een achterbuurjongetje bezig houden en L zit nog op school. Die arme meid moet nog een hele week, terwijl iedereen al grote vakantie heeft!
Ik zit gezellig in de tuin, doe dat nooit met de laptop, maar is eigenlijk wel relaxed. Zo kan ik gelijk ons Chinese buurjongetje een beetje in de gaten houden, die zit lekker in het bad te spelen. Z'n broer en zus zullen straks ook wel komen.

Dit wil ik ook nog even laten zien. Een jaar of 6/ 7 geleden werd ik aan m'n knie geöpereerd en moest ik een week lang met m'n been omhoog en rust houden. Toen ben ik wat gaan schilderen en kwam dit er uit. Ik had er wel plezier in, maar verder nooit meer echt inspiratie gehad. Misschien later nog eens proberen. Waarom ik het nu laat zien, het hing jaren bij m'n vriendin in het trapgat, nu kreeg ik het weer terug.


Dit kleine detail vind ik het best gelukt:2 opmerkingen:

  1. Het is een heel mooi schilderij. Gave kleurkeuze.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Gezellig al die tentjes! En wat een verborgen talent, moet je meer gaan doen!

    BeantwoordenVerwijderen