maandag 20 juli 2015

Zomer 2015 (14)

Voor de #koffieaddicts | door de warmte van de kaarsen geurt een ruimte heerlijk naar koffie. Je hebt vast ergens een paar kaarsen en een schaaltje :) #tip #Jillxox

Ineens zit ik met gespitste oren te luisteren, hoe gaat dit aflopen? Hier houd ik helemaal niet van!
'He hallo, kan je effe met je mond dicht eten, ik hoor het hier helemaal man!!'
Ik begrijp al niet waarom iemand zoiets zegt, maar de toon maakt het in dit geval nog erger, erg onvriendelijk zal ik maar zeggen. Met een schuin oog kijk ik naar de desbetreffende, aardig uitziende Afrikaan. Hoe zal hij reageren? Heel even neemt mijn voorstellingsvermogen een loopje met me en loopt het af met een knallende ruzie, kogels die door de lucht vliegen en politie-agenten die aan komen rennen (je zou bijna denken dat ik teveel films kijk, maar dat is niet het geval). Gelukkig niets van dat alles. De man steekt zijn duim op en eet rustig (met zijn mond dicht) verder zijn ontbijtje op. Ik hoop maar dat het hem nog gesmaakt heeft.

Ontbijt Hema

S en ik sliepen vanochtend samen uit en hoewel ze niet helemaal begreep wat ik bedoelde met 'zullen we bij de Hema ontbijten?' klonk het aantrekkelijk genoeg en vertrokken we even later op de fiets. Gezellig zo'n dagje samen! We kregen een croissantje, een broodje ei en een kopje koffie, voor S heb ik er maar een beker sinaasappelsap bij gezet.


Als we een tijdje zitten en het akkefietje al een poosje achter de rug is, zie ik een man op een andere man aan een tafeltje afkomen. Blijkbaar kennen ze elkaar. De man die met oordopjes in zit te eten krijgt een klap op z'n schouder, er wordt naar zijn croissantje gewezen 'is die voor mij?' De man haalt z'n schouders even op, de andere man pakt het croissantje van z'n bord en loopt weer verder. Aardig, denk ik... gelukkig zijn er echt nog aardige mensen, die zich niet zo snel opwinden en zich druk maken over kleine dingen en die het schijnbaar weinig uitmaakt of ze nou een broodje meer of minder eten.

Samen kletsen we nog wat over hoe lekker het broodje is en over iets grappigs dat we zagen, dan stappen we weer op. Even weet ik niet waar ik het dienblad moet zetten, maar al gauw klinkt een aardige stem achter me die zegt dat ik het wel op dat tafeltje neer mag zetten. Het was zo leuk, ik neem me voor om het later in de vakantie nog een keer te doen met de andere meiden erbij.

Vanavond leg ik S vroeg op bed en ben ik de hele avond samen met K. Wat is dat lang geleden! Kaarsje aan, muziekje, lekker eten, gezellig praten, plannen maken...


2 opmerkingen:

  1. Fijn zomers blogje weer. Ja, als je er op let zijn er aardige mensen en minder aardige mensen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Lekker he ik spreek regelmatig af voor een ontbijtje maar vanochtend was het zooooo druk.

    BeantwoordenVerwijderen