dinsdag 28 juli 2015

Zomer 2015 (17)

Iedereen is weer thuis. Ook K heeft 3 weken vrij. We doen allerlei leuke dingen en klussen wat in huis. De voordeur is een poos terug al aan de buitenkant geverfd, nu is de binnenkant aan de beurt. Er moet een nieuwe ruit in Mar d'r balkondeur en we willen het een en ander aan de tuin doen. Gisteren zijn we naar de bios geweest. Hoewel ik niet zo van de film ben, vond ik het vooral gezellig om met elkaar te gaan. De film zelf (de Minnions) kon me gestolen worden! Alleen H was niet mee, die buit zijn vakantie flink uit en logeert overal en nergens. Hij heeft hard gewerkt, vanaf april had hij een fulltime baan. Ik ben zo blij dat het iets is wat hij heel leuk vind. Nu het leger verleden tijd is, begint hij in september een nieuwe opleiding voor haven manager logistic. Leuk hoor, zo'n grote zoon! Andere grote zoon heeft ook al allemaal plannen, maar eerst maar eens zijn examenjaar.
M gaat ook examen doen en L gaat naar groep 8. Er zitten dus allemaal mijlpalen aan te komen. Ook voor S die in januari naar school gaat. 

Mijlpaal

Maar waar heb ik het over? Het is vakantie!
De foto's schieten er een beetje bij in, ik zal er weer eens een paar schieten.
Gisteren had ik de hele dag zin om hard te lopen. Ik werd erg geïnspireerd door een jonge vrouw die sinds kort in onze gemeente komt. Ze komt uit Zimbabwe. Ze woont nog maar een jaar in Nederland, maar spreekt de taal al echt heel goed, zo knap vind ik dat! En sinds mei is ze gaan hardlopen en nu loopt ze van di t/m vr 8-10 km per dag. Ze hoopt volgend jaar de marathon te gaan lopen. Ik denk dat ze dat wel kan. Het is leuk om elkaar te leren kennen en hier over te praten, daar word ik ook weer enthousiast van. Daarom liep ik gisteren geen 5 of 6, maar 8 km. Het was heerlijk! Er viel nog wat regen, de zon scheen aan de andere kant en even zag ik tussen de bomen door een stukje regenboog. Alleen de laatste km was pittig, toen kreeg ik pijn in m'n bovenbenen. Maar het is gelukt! Eenmaal thuis en gedoucht heb ik mezelf getrakteerd op het grootste glas wat we hebben gevuld met heeeel veel ijsklontjes, schijfjes citroen en limoen en water, dat was écht heel lekker!

Citroenwater - Citroen-water - Product Storytelling - Powered by Rick Hermanussen - DataID Company Nederland

S heeft de waterpokken. Nu komt m'n oppasbaby niet hier, maar ga ik morgen bij haar thuis oppassen. Daar heb ik zin in. Neem de laptop mee en wat boeken en ik zal me zeker prima vermaken! 
En Mar is nu met K naar een opticien om lenzen te bestellen. Altijd spannend voor het eerst! Ze heeft +9, ik hoop dat het fijner voor haar is, al zal wel even wennen zijn.

Voor nu: Geniet van deze regenachtige dag! Maak het gezellig met elkaar of alleen!!

Philippians 4:6-7 God's Word is so powerful!

2 opmerkingen:

 1. Don't worry about ANYTHING.... Bijna niet te geloven dat dat daar staat he? Toch is het zo!
  En... de zon is gaans chijnen hier in ZH.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, gewoon maar overal voor bidden...we zijn zo gezegend!
   De zon was hier ook even...

   Verwijderen