maandag 13 juli 2015

Zomer 2015 (9)

Raindrops add more cinematic capture plus its focal point.#photography via @fineartamerica

‘Wat zijn jouw opvoedkwaliteiten?’
Interessante vraag, waar ik eigenlijk niet zo gauw een antwoord op vind.
Ik denk dat ik gewoon moeder van mijn kinderen ben…
Achter de vraag zat een diepergaande ‘filosofie’ en dat is dat je niet voortdurend moet focussen op dingen waar je nooit echt goed in geweest bent, maar des te meer dat waar je goed in bent moet inzetten en uitbuiten.
Zelf houd ik bijv. van skeeleren, lezen, zingen… allemaal dingen die ik optimaal in kan zetten in de opvoeding. En dat doe ik ook, er zijn perioden dat ik vaak met de meiden skeeler, of ik loop hard en zij skeeleren mee. We gaan vaak naar de bibliotheek en ik vind het leuk om boekjes voor te lezen. En een aantal van de kinderen heb ik ook gitaar leren spelen, zodat ze zelf ook liedjes kunnen zingen of zelfs verzinnen en erbij kunnen spelen. Veel dingen zou ik geen ‘opvoedkwaliteit’ noemen, omdat ik ze vanzelfsprekend vind, het is me zo eigen dat het me zonder er al teveel bij na te denken, goed afgaat. Wat ik heel leuk vind is om bij mensen op visite te gaan en vaak zijn er wel een paar meiden die zin hebben om mee te gaan. We praten dan overal over en die kleine potjes met soms grote oren horen alles. Ook zoiets waar je niet bij stil staat, maar waar ze ontzettend veel van kunnen leren! Want waar heb je het over met elkaar? Praat je op een positieve manier over anderen? Hoe praat je over je werk, je huwelijk en de kinderen? En kunnen ze ook horen dat je hart vol is van de liefde van Jezus, van wat God in je leven doet? Nogmaals, allemaal dingen waar ik niet eens over nadenk als ik naar iemand toe ga, maar wat best wel eens nuttig kan zijn om te evalueren. 
Ik zal eens aan K vragen of hij nog wat kwaliteiten in me ziet...

Learning to Love Rainy Day Photography


Het regent al zo’n beetje de hele dag, maar we hebben ons er niet door laten weerhouden er even op uit te gaan. We hebben op whatsapp een groep aangemaakt van een aantal moeders en houden elkaar zo op de hoogte van de activiteiten die ondernomen worden. Anderen zijn dan vrij om zich aan te sluiten en er met elkaar iets nóg leukers van te maken. Zo stond er op deze druilerige ochtend een uitje naar een kinderboerderij gepland, nu eens een andere dan waar we altijd heen gaan. Weer wat geleerd: vooral niet binnen blijven zitten als het regent! De kinderen hadden er al helemaal geen last van. En toen het toch wel wat harder begon te regenen, konden we ook nog even binnen zitten, we hadden koffie, cake en appels bij ons, het was heel gezellig! Daarna werden we bij iemand uitgenodigd om te lunchen en konden de kids nog meer met elkaar spelen. Op de trampoline of op de bank met een stapel boeken. Halverwege de middag zijn we weer thuis. Mar is daar gebleven, die haal ik vanavond na het eten weer op en L is met iemand anders mee naar huis gegaan. Ik drink een kop koffie en schrijf nog wat en S kijkt een filmpje. Straks gaan we nog even naar de bieb, daar liggen weer een paar boeken klaar. Morgen zal ik schrijven over wat ik allemaal in deze vakantie lees.

What could be more luxurious than a stack of books, a cup of coffee and a rainy day?

1 opmerking:

  1. Leuk idee om elkaar te promoten met zo'n groepsapp. Hier ook veel regen. Maar ja, M. heeft toch heel de dag op de bank gelegen en we konden niets doen. Ja, filmkijken.

    BeantwoordenVerwijderen