dinsdag 7 juli 2015

Zomer 2015 (3)

Het leven met een baby en een peuter in huis is toch wel heel anders. Het kost allemaal meer tijd en het gaat allemaal veel langzamer. We keuvelen rustig naar de speeltuin en als daar een poos gespeeld is, kuieren we weer even rustig terug. Ik zet een kop koffie en warm ondertussen de fles op. Maar warme koffie drinken en tegelijk een baby de fles geven dat gaat niet samen. Eerst de fles dan maar, dankzij de gekookte melk is de koffie nog best warm en lekker. Nadat ik de baby een schone luier om heb gedaan, ligt ze lekker op de bank om zich heen te kijken. Ik praat tegen haar en ze maakt grappige geluidjes terug. Even ben ik alles om me heen vergeten, een glimlach maakt haar gezichtje nog mooier dan het al is. Er is niet veel voor nodig of dit meisje heeft een bijzonder plekje van mijn hart veroverd en dat is niet het enige plekje dat ze veroverd...’s Middags spelen er 7 kinderen in de tuin. L maakt een filmpje met haar camera en ze spelen met elkaar ‘oorlogskinderen’. Geen idee hoe ze daar bij komen, maar iedereen speelt de rol die hun toegewezen is ernstig mee. We moeten alleen nog iets aan het volume doen, willen we met alle buren bevriend blijven. Ik vind het zo belangrijk dat kinderen goede, mooie en fijne herinneringen aan hun jeugd hebben later en hoop dat deze zomer daar aan bijdraagt.


Voor mijn gevoel ben ik altijd maar bezig met de jongere kids, maar als ik er even over nadenk, dan ben ik zo tussen de bedrijven door ook nog behoorlijk bezig met de anderen. Dat bestaat uit veel kletspraatjes over van alles en nog wat, kopjes koffie drinken, boeken bestellen voor het komende seizoen, telefoontjes plegen waar ze nou toch zijn en hoe laat ze denken thuis te komen, luisteren naar zelfverzonnen liedjes of kijken naar gemaakte foto’s of andere interessantheden op bv facebook, afspraak maken bij de tandarts, eten apart houden voor laatkomers en zo gaat het maar door.

Aan het eind van de dag ben ik wel moe hoor… Maar het is een voldane moeheid. Als ik een nachtje goed slaap, dan word ik ’s ochtends wakker met weer genoeg energie voor een nieuwe dag. Of liever zeg ik, met weer genoeg genade voor een nieuwe dag. Daar ben ik van overtuigd, genoeg voor de hele dag voor ons allemaal.

4 opmerkingen:

  1. Josefien vertelde na schooltijd enthousiast over de oppasbaby. "Ze ziet er Engels uit." Maar drie minuten later: "Nee, volgens mij ziet ze er Chinees uit." ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik vind jou foto's er ook zo gezellig bij passen. van mij mag je elke dag wel een stukje schrijven.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Leuk stukje over de kinderen in je leven... mooie bijpassende foto's!

    BeantwoordenVerwijderen