dinsdag 14 juli 2015

Zomer 2015 (10)

´Waar zijn ze allemaal?’
‘Mar is bij A gebleven, L is boven en S is bij de buren…’
Ik aarzel even…omdat ik denk dat ik iemand vergeten ben.
‘En M?’
‘M… ja!! M is eigenlijk al best wel heel lang weg, ze is naar de kapper.’
Mijn brein begint op volle toeren te draaien. Al voordat ik naar de bieb ging, was ze weggegaan, dat moet half 5 geweest zijn, het is nu half 7. Stop! Niet gelijk het ergste denken… Er is meestal een lange wachttijd bij de kapper. Zelf ga ik dan altijd weg en probeer het later nog eens, maar M wil al heel lang en is nu eindelijk gegaan en is gezegend met een groot portie geduld, dus… dat zou een verklaring kunnen zijn. Na een poosje worden we toch wel een beetje onrustig. ‘Zal ik nu even gaan kijken waar ze is of tot 7 uur wachten?’ Het is 10 over half 7. Nou, ik vind het eigenlijk echt te gek, als je het nu wilt doen? K stapt op de fiets en wij gaan aan tafel. Met een beginnend vervelend gevoel in m’n buik, eet ik toch nog smakelijk m’n soep met stokbrood op. Bij elke beweging die ik vanuit mijn ooghoek waarneem, draait mijn hoofd naar buiten om te zien of ze het zijn. En hoe langer het duurt, hoe meer er een soort van paniekachtige stemming over me heen komt. Stel je voor zeg, en daar komen ze, de meest zwartgallige scenario’s. Ik pak m’n mobiel en ga naar de Bijbel-app en zoek het hoofdstuk op waar we waren gebleven. Na een paar verzen kijk ik weer naar buiten en zucht ik van opluchting, daar zijn ze! Half 7 was ze pas aan de beurt. Nee, ik ben niet zo heel gauw ongerust. Je weet nooit wat die tieners in hun hoofd halen en nog even hier of daar heen gaan of nog even dit of dat willen kopen. Met logisch nadenken kom je vaak al een heel eind. Maar dankbaar ben ik zeker wel als ze allemaal weer thuis zijn. De komende weken zullen wat dat betreft ook een aardige oefening zijn. H gaat morgen een week met vrienden weg en R en M gaan zaterdag een week op kamp. Laat ze maar genieten, dan probeer ik dat ook te doen!

Italiaanse Fiat 500 voor het echte vakantie gevoel!

Ik zou nog iets over de boeken vertellen die ik aan het lezen ben. Op dit moment is dat het boek ‘Een huis in Frankrijk’. Eigenlijk was ik het boek ‘Een verdwaalde ster’ van Francine Rivers begonnen, maar die mocht Mar eerst wel van me lezen. En verder had ik ook ‘Het meisje uit de trein’ van Irma Joubert, maar daar is M mee aan de haal gegaan. Een huis in Frankrijk gaat over vier vriendinnen die elkaar na jaren weer ontmoeten, ik ben er nog niet zo ver mee en weet ook nog niet of ik er wel heel ver in kom.
Het boek ‘Falling in love with God’s Word’ is absoluut een aanrader! Ik ben nog niet zo ver, maar wat ik gelezen heb smaakt naar meer. Ik wil echter eerst het boek ‘Het gebed van de christen’ uitlezen, voordat ik daar goed mee verder ga. Ik wil het ook eigenlijk gelijk in praktijk brengen, maar daarvoor wil ik eerst de Bijbel weer helemaal gelezen hebben, zodat ik me dan daarna echt op één Bijbelboek kan richten.
Verder heb ik ook nog het boek ‘grip op de chaos’ liggen, van de bibliotheek. Altijd handig voor in de zomervakantie als het hier de spuigaten uitloopt.  Ik heb bij een vriendin het boekje ‘Waarheid in het verborgene’ van Arthur Katz uit de boekenkast gehaald en verder heb ik nog een paar reserveringen lopen bij de bieb. Die zal ik ook gelijk maar even allemaal noemen.
Ja maar…Huh? van Berthold Gunster
Gilead, van Marilynne Robinson…tja, dat komt omdat ik las dat onze voorganger die in de vakantie heeft gelezen en dan word ik nieuwsgierig.
Lila, van dezelfde schrijfster als Gilead
De slimme Rickert, van Rickert Zuiderveld, heeft vooral veel met taal te maken, ben ik benieuwd naar.
Don’t give up, van Louie Zamperini, geen idee meer waar ik dat nou toch vandaan heb.
Vegatopia, een kookboek, altijd leuk.
Laat los, van Sheila Walsh,
Dat was het dan. Gelukkig komen niet alle boeken tegelijk binnen en waarschijnlijk lees niet eens de helft helemaal uit, maar goed. Altijd speurend naar dat éne goede boek, dat ik nooit zou willen missen!


Tot slot, nog een lied wat ik graag in de auto luister.

6 opmerkingen:

 1. Heerlijk he, al die boeken!
  En dat nummer van Keith Green is prachtig inderdaad.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. wow, wat een hoop boeken. Ik ben momenteel verslingerd aan de romans van Karen Witemeyer... Dus als je nog tijd over hebt ;)
  Fijne vakantie! Ik kom hier graag terug. groetjes, Tineke

  BeantwoordenVerwijderen
 3. wow, wat een hoop boeken. Ik ben momenteel verslingerd aan de romans van Karen Witemeyer... Dus als je nog tijd over hebt ;)
  Fijne vakantie! Ik kom hier graag terug. groetjes, Tineke

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Jaaa, dat lied vinden Lief en ik ook altijd zo bijzonder mooi!!
  Talige boekjes van Rikkert vind ik altijd heerlijk... lekker lezen met een lach op je gezicht... dat gaat gewoon vanzelf!
  Laat los heb ik hier in huis. Mooi, vind ik em.

  Fijne vakantie!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb vanmorgen een heleboel gouwe ouwe liedjes zitten luisteren naar aanleiding van je blog!

  BeantwoordenVerwijderen