vrijdag 10 juli 2015

Zomer 2015 (6)

Gisteren vroeg een vriendin of ik uit school nog even naar het tuintje kwam, gewoon voor de gezelligheid. We fietsten er naar toe, met nog een paar andere kids en gezellig was het zeker.


Ik ging er niet heen om onkruid te wieden of andere klusjes te doen, maar gewoon gezellig bijkletsen, wat drinken en snoepen van een heerlijke, door m´n vriendin zelfgebakken kruidkoek. Een lijfspreuk die bij haar hoort (ik weet niet of ze zich daar bewust van is), is: 'Het zijn die kleine genietmomentjes die je moet pakken!!' Die houden we er in de komende weken!

Ik kan jullie niet vertellen hoe ik van een lekkere drukke dag kan genieten. Maar wat is het dán ook super om naar iemand toe te gaan, die alleen woont... het komt altijd als een oase zulke bezoekjes. Na een lekker bakje koffie en gepraat te hebben over van alles en nog wat, gaan we naar het zwembad en zwemmen 40 baantjes. Op de fiets naar huis voel ik me een gezegend mens. Vriendschappen zijn een zegen!Het duurt altijd zo'n twee weken voor ik aan het ritme van een vakantie gewend ben en dat iedereen om me heen rond hobbelt. Ik kan mijn draai nog niet zo goed vinden. Als we wat te doen hebben dan is het prima, maar anders... hangen we het ene moment een beetje voor de deur,


het andere moment zit iedereen binnen op de bank, het volgende moment komt er nog iemand bij en duiken er twee de keuken in om een taart te bakken


en gaan er drie meiden mee met iemand om een ijsje te halen en zit ik weer alleen... met m'n laptop...op de bank. Ze lopen van boven naar beneden en weer terug, irriteren elkaar hopeloos en hebben dan weer de grootste lol. Peuter is de halve dag bij de buren, waar ik ook nog even ga buurten en baby valt in slaap net op het moment dat ik besluit een flesje voor haar warm te maken en blijft anderhalf uur slapen.
En ondertussen vind ik dat ik van alles in huis moet doen, maar gebeurt er letterlijk niks! Ik vergeet vlees uit de vriezer te halen en besluit maar om vanavond een boterham met aardbeien te eten.
Nou, zo gaat dat dus een beetje...

En dan heb ik het nog niet over de immer klinkende klanken van een zeer groot varierende muziekgenre.
Dit is er een van, die ik na vele malen gehoord te hebben, ben gaan waarderen, vooral het refrein vind ik mooi.

7 opmerkingen:

 1. Net een Bijenkorf! Kom ook maar eens tot rust hier volgende week! Kom je weer even op de piano spelen ofzo :) Of stuur de meiden hier heen! Alleen E. Heb ik thuis volgende week, mij te stil!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mm, klinkt ook erg aantrekkelijk! Als ik overdag kom heb je het ook even lekker druk! ´s avonds kom ik alleen:)

   Verwijderen
 2. Nou, het lijkt me heel gezellig hoor. En wat voor taart is het geworden?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Worteltaart, zo lekker!! Alleen is het deze keer voor iemand anders;)

   Verwijderen
  2. Moest wel erg lachen om de tekst die de meiden op het kaartje gezet hadden :)

   Verwijderen
 3. Het klinkt zo super gezellig! Wel veel loslaten volgens mij. Ik kom graag eens een keer bij je kijken, om te zien hoe je dat allemaal doet :-).

  BeantwoordenVerwijderen