maandag 21 juli 2014

Beetje pittig

Zo´n eerste, echte dag van de vakantie is altijd een beetje pittig. Het is een dag waarop het huishouden na het weekend gewoon wat aandacht vraagt. Het heeft denk ik alles te maken met verwachtingen. De kids hopen natuurlijk dat we gelijk een dagje uit gaan en ik weet niet wat gaan ondernemen. Misschien ook niet hoor, maar het idee dat ze dat wel hopen, maakt dat ik me opgejaagd voel en niet aan verwachtingen kan voldoen. Uiteindelijk komt het allemaal wel goed. L (10) is ontzettend creatief en kwam heel blij naar me toe dat ze nu eindelijk zélf haar haar in kan vlechten:


En heeft gelukkig ook altijd zelf wel iets te doen, ze leeft zich graag uit op papier met behulp van meester youtube.


We gingen even naar de bibliotheek, weer even naar ons tuintje, nog meer bramen plukken, naar de Kringloop en naar een oude vrouw (bijna 85) uit onze gemeente. Een feestje voor de kids die ze verwend en alle aandacht geeft. We kregen een schaaltje yoghurt met cruesli en ook nog een ijsje. 


Ze heeft een prachtige tuin vol met bloemen. Mar en L mochten wat uitgebloeide bloemen afknippen en ook nog bloemen afknippen om thuis in een vaas te doen. En S vermaakte zich meer dan prima met een gietertje water.Gisteren kon ik het niet laten om aan een nieuw dekentje te beginnen. Het begin is er:7 opmerkingen:

 1. Oh zo ongedwongen, gezin gericht! Geweldig. Hoe mooi kunnen deze vakantiedagen toch zijn? Zonder pretpark, dierentuin, winkelcentrum. Die hebben ook hun bekoring - maar als uitzondering, en niet als regel. Of zie ik dat verkeerd? Nog veel en veel meer dagen zoals deze gewenst

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank voor je reakties!!
   Dat zie je zeker niet verkeerd. Het is zo heerlijk als je kunt genieten van al die 'kleine' dingen, een zegen!

   Verwijderen
 2. Heel leuk weer...
  Hier ook zo'n gevoel op die eerste echte dag... die stiekem toch ook gewoon een normale dag is... Ik moest vanochtend eerst werken, daarna met z'n allen het huis gedaan en toen lekker even weg... Yess vakantie
  ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Je hebt het goed gedaan. Neem maar gauw afstand van dat opgejaagde gevoel. Leuke foto's weer.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ziet goed uit, ik ben ook gek van haken, maar geen tijd maar is so leuk om te doen...

  BeantwoordenVerwijderen